ep pharmamar subeun 4 en bolsaanunciar nuevos avancesun farmaco co
PHARMAMAR - Archivo
28,96€
  • 0,14€
  • 0,49%

PharmaMar ha anunciat aquest dilluns un acord de llicència amb Specialised Therapeutics Àsia (STA) per a la comercialització del compost antitumoral d'origen marí Yondelis (trabectedina) a Austràlia, Nova Zelanda i al sud-est asiàtic.

Segons els termes de l'acord, PharmaMar rebrà un pagament anticipat, no revelat, i podrà rebre ingressos addicionals, incloent-hi pagaments per fites reguladores. PharmaMar conservarà els drets exclusius de producció sobre el producte i vendrà el producte a STA per al seu ús comercial i clínic.

Aquest nou acord arriba després de l'anunci el passat 26 d'agost de 2019 l'acord assolit amb Janssen Products (Janssen), pel qual PharmaMar va recuperar els drets de comercialització del producte a més de 40 països, anteriorment llicenciats a Janssen, on trabectedina ja ha estat aprovat.

D'aquesta manera, a través del seu soci STA, PharmaMar s'espera que aquest compost accedeixi als mercats d'Austràlia i Nova Zelanda, on trabectedina no ha estat disponible fins ara.

STA sol·licitarà a la TGA (Therapeutic Goods Administration) la seva aprovació formal per comercialitzar Yondelis (trabectedina) a Austràlia i el seu posterior reemborsament a través del Pharmaceutical Benefits Scheme (PBS).

Mentrestant, l'1 de novembre s'obrirà un programa d'accés especial a Austràlia per assegurar que trabectedina estigui disponible al més aviat possible per als pacients aptes amb sarcoma de teixits tous.

Trabectedina si està disponible actualment per a pacients a Singapur, Malàisia i Brunei pel tractament de sarcoma de teixits tous i càncer d'ovari recurrent.

L'antic llicenciatari del producte, Janssen, continuarà comercialitzant el producte en aquests territoris fins que les autoritzacions de comercialització es transfereixin formalment a STA.

José María Fernández, President de PharmaMar, ha comentat: "Aquest nou acord de llicència és el tercer que hem signat amb STA, i és un fort suport de les seves capacitats en aquests territoris clau de comercialització d'Austràlia, Nova Zelanda i al sud-est asiàtic". I afegeix: "Els pacients i la comunitat mèdica tindran ara l'oportunitat d'accedir fàcilment a Yondelis, que ja està reconegut com un estàndard mundial per al tractament de sarcoma de teixits tous. Esperem veure el benefici dels pacients de sarcoma amb millors resultats".

Noticias relacionadas

contador