new york times

La majoria de mitjans internacionals porten a aquestes hores de dilluns la sentència del 'Procés' a les portades de les seves edicions digitals. El Tribunal Suprem ha condemnat Oriol Junqueras a 13 anys de presó per sedició i malversació. L'expresidenta del Parlament català, Carme Forcadell, ha de complir 11 anys, i se'ls ha imposat una pena de 9 anys, respectivament, a Jordi Sànchez i a Jordi Cuixart.

Bloomberg diu que les condemnes "injectaran una dosi extra de rancor en el sistema polític espanyol mentre el país es prepara per als seus quartes eleccions generals en quatre anys".

CNBC reconeix que ara la principal pregunta és com reaccionaran els separatistes al veredicte del Suprem, "i si la reputació tant d'Espanya com del moviment separatista podria veure afectada i de quina manera".

The New York Times parla de "llargues penes de pressió" per als antics líders del moviment independentista "pel seu paper en l'intent fallit d'abandonar Espanya el 2017". El diari nord-americà recorda que els antics dirigents catalans encara poden apel·lar davant el Tribunal Constitucional, si aconsegueixen demostrar que s'han violat els seus drets fonamentals, així com davant el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.

Alguns mitjans italians obren amb la sentència. Il Corriere della Sera destaca que Carles Puigdemont no ha estat condemnat perquè "va aconseguir escapar a l'estranger abans de la seva detenció", i recorden el que ha dit des de Bèlgica: "La sentència és bàrbara, és hora de reaccionar", ha assenyalat.

La BBC britànica també obre amb aquest assumpte i respon a un article diferents preguntes per explicar el que ha passat a tot aquell que no estigui familiaritzat amb la situació. "Després de conèixer la sentència, els independentistes catalans van marxar per Barcelona amb pancartes que deien 'presos polítics lliures' i instaven a altres a sortir al carrer", subratlla la BBC.

Noticias relacionadas

contador