• Telefónica, Sabadell, Gas Natural i Bankinter, entre altres, han publicat resultats
  • El BCE ha estat un altre dels grans protagonistes de la sessió
bolsa de madrid ibex 35 parque

L'IBEX 35 acaba una sessió marcada per una nova allau de resultats empresarials amb una pujada del 0,45%, que ha permès al selectiu recuperar, per la mínima, el nivell dels 9.900 punts (9.902 punts).

  • 10.983,70
  • -0,40%

Indra ha liderat els guanys a l'IBEX en pujar un 3,25%, seguit de Técnicas Reunidas (+2,46%) i Red Eléctrica (+1,73%). En vermell, tot just un grapat de valors: Acerinox (-1,02%), CaixaBank (-0,9%) i Santander (-0,37%) han estat els més baixistes.

ALLAU DE RESULTATS

Després d'una sessió durant la qual Telefónica s'ha comportat d'una manera molt volàtil (ha obert amb alces superiors a l'1% i ha arribat a cotitzar en negatiu), l'operadora ha aconseguit tancar amb una pujada del 0,79%. La companyia va obtenir un benefici de 837 milions durant el primer trimestre, un 7,4% més.

Pel que fa als dos bancs que han publicat resultats avui, Banc Sabadell (-0,18%) va tancar el primer trimestre del 2018 amb un benefici net de 259.300.000 d'euros, un 32,8% més que l'any passat. El banc ha destacat el sòlid creixement del negoci bancari (marge d'interessos i comissions netes), que s'incrementa un 3,8%. El consens de FactSet esperava un benefici de 213 milions d'euros.

Bankinter (+0,62%), per part seva, va guanyar 143 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, un 15% més. El consens de FactSet esperava un benefici similar, de 141 milions d'euros.

Pel que fa a Gas Natural (+0,87%), ha aconseguit un benefici net durant el primer trimestre del 2018 de 320 milions d'euros, un 7,4% més que durant el mateix període de l'any anterior. Per la seva banda, la xifra de negoci de la companyia energètica va ser un 5,2% superior, fins als 6.406 milions d'euros. Borses i Mercats Espanyols (BME) (+1,58%), per la seva banda, ha aconseguit un benefici de 37,9 milions d'euros el primer trimestre del 2018, un 3,6% inferior respecte a l'obtingut l'any anterior. Els ingressos del trimestre van ascendir als 81,2 milions d'euros xifra que mostra un descens d’un 1,3% en relació a un any abans.

Cal destacar que, fora d'Espanya, ha publicat les seves xifres Deutsche Bank, (-1,3%) amb una forta caiguda del beneficis del 79%. L'entitat alemanya ha precisat que té intenció de fer una retallada significativa d'empleats al llarg d'aquest any.

També ha publicat els seus comptes Barclays (-1,57%), que ha perdut 236 milions de lliures durant el primer trimestre, llastrat per una multa de 1.400 milions de lliures per pràctiques fraudulentes durant el període previ a la crisi financera de 2007.

A més de tot l'actualitat empresarial, el Banc Central Europeu (BCE) ha estat també protagonista indiscutible de la jornada. Les decisions del Consell de Govern del BCE no modifiquen res del que ja s'ha anunciat al març. Mario Draghi ha mantingut els tipus intactes i no ha donat cap pista de la fi del programa de compres del regulador. Després de la reunió, els grans índexs del Vell Continent han tancat en verd, amb pujades superiors al 0,5%.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, encara que les pujades d'aquesta sessió no han estat molt elevades, allunyen l'IBEX de la zona de suport dels 9.800 punts. A més, l'expert afegeix que "a la vista del gràfic de l'IBEX el que tenim davant és una petita figura de volta d'implicacions alcistes" que, segons ell, podria impulsar el selectiu fins a la seva resistència dels 10.200 punts, on hi ha un important buit baixista setmanal. Això sí, l'analista matisa que, perquè aquesta figura de tornada no s'anul·li, l'IBEX no ha de perforar el suport dels 9.800 punts en tancaments.

Pel que fa a empreses, Rodríguez destaca ACS, que va superar resistències la setmana passada i cotitza a prop dels seus màxims històrics (35,50). També es refereix a Telefónica: "Ha tingut una sessió molt volàtil després de donar a conèixer els seus comptes, però aconsegueix tancar clarament en positiu amb la mirada posada sobre la resistència dels 8,6 euros".

Sobre els índexs europeus, l'analista de Bolsamanía considera que podrien acabar de corregir, "posant rumb de cara a les pròximes setmanes cap als màxims anuals que es van aconseguir a finals de gener". En la seva opinió, l'aspecte tècnic de l'IBEX i dels nostres veïns europeus "segueix millorant dia a dia".

Noticias relacionadas

contador