• La xifra de benefici, de 120 milions d'euros, també va ser més baixa del previst pel consens
deutsche bank problemas
Irakli Tavberidze

Deutsche Bank va registrar un benefici net al primer trimestre de l'any de 120 milions d'euros, un 79% per sota de l'obtingut durant el mateix període de l'any previ.

  • 16,53€
  • -0,77%

El banc alemany ha anunciat plans per reduir significativament la seva força de treball durant la resta de 2018, particularment en les seves funcions corporatives i de banca d'inversió i infraestructura. També té com a objectiu reduir les operacions de venda de bons i d'accions, especialment als Estats Units i Àsia.

El benefici net va ser també significativament més baix que la predicció de Reuters, que estimava un benefici net de 376 milions d'euros. Deutsche Bank ha registrat pèrdues durant tres anys consecutius, incloent-hi els números vermells de 497 milions d'euros de 2017.

Els ingressos del trimestre van caure un 5% respecte a l'any anterior, fins als 7.000 milions d'euros, pressionats per l'apreciació de l'euro respecte al dòlar i pels menors ingressos corporatius i de la unitat de banca d'inversió, que van retrocedir un 13% interanual, fins als 3.800 milions d'euros. Els ingressos de tots els negocis van retrocedir en la seva comparativa amb l'any previ.

Christian Sewing, el nou president del banc, va destacar la necessitat d'ajustar la seva estratègia en diverses àrees de negoci. Va dir que Deutsche Bank està en "un bon camí" en els seus negocis de gestió d'actius i banca privada i comercial, però va afegir en un comunicat que "hem de millorar substancialment la rendibilitat en tots dos".

"No hi ha temps per perdre, ja que els rendiments actuals per als nostres accionistes no són acceptables", va dir Sewing.

S'espera que Sewing canviï l'estratègia del banc de cercar creixement de guanys a través de l'àrea d'inversió, amb un major enfocament en el mercat nacional alemany, la banca comercial i minorista, i l'administració de riquesa.

El nomenament de Sewing a principis d'abril, reemplaçant l'expresident executiu John Cryan, va posar fi a la incertesa sobre el lideratge del banc, però va deixar una sensació d'ambivalència entorn del futur del negoci d'inversió, que ha estat la font principal de pèrdues de Deutsche Bank.

Noticias relacionadas

contador