• Els temps de gestió es van reduir en digitalitzar el procés de negociació
carlos torres vila bbva portada
BBVA

BBVA i Indra han conclòs amb èxit el primer préstec corporatiu suportat sobre cadena de blocs del món, en una operació que ascendeix als 75 milions d'euros, sota la tecnologia de registre distribuït (DLT) desenvolupada per l'entitat espanyola.

  • 10,55€
  • -1,03%
  • 18,36€
  • 0,99%

Segons fonts de les dues companyies, la negociació i tancament de les condicions entre BBVA i Indra s'ha desenvolupat sobre una solució pròpia construïda sobre la tecnologia de blocs privada, Hyperledger. Un cop acordat el contracte, la cadena de blocs pública d’Ethereum ha registrat l'identificador únic del document ('hash'), durant un procés sense capacitat de ser retroactiu que assegura la seva immutabilitat.

"BBVA està incorporant els seus clients durant els processos de definició, desenvolupament i execució de projectes. D'aquesta manera, BBVA està posant a disposició dels seus clients, no només les millors solucions financeres, sinó també les més avançades capacitats tecnològiques i d'innovació", ressalta Ricardo Laiseca, Head of Global Finance de l'àrea de Corporate & Investment Banking de BBVA.

Per la seva banda, Borja Ochoa, Director de Serveis Financers d'Indra, ha declarat que "a Indra estem a l'avantguarda en la creació d'iniciatives d'aplicació per als nostres clients en cadena de blocs, que està cridada a convertir-se en una de les tecnologies que canviaran la manera de relacionar-nos amb els productes i serveis financers. Això ens ha permès estar presents en la primera operació de préstec corporatiu sobre tecnologia cadena de blocs a nivell mundial. Aquesta operació enforteix la posició de BBVA i Indra com a líders en les aplicacions pràctiques de cadena de blocs".

Aquest pilot mostra els beneficis d'aquesta disruptiva tecnologia, que garanteix la transparència i traçabilitat de la contractació, així com digitalitza el procés de la negociació, reduint els temps de gestió, en un desenvolupament que pot allargar-se hores, i no dies com fins ara.

Noticias relacionadas

contador