• Indra ha llançat una OPA sobre Tecnocom a 4,25 euros
  • Aquest dimarts, la banca ha canviat la seva tendència i ha cotitzat amb pujades
  • Els inversors miren de reüll la reunió de l'OPEP que comença el dimecres
bolsa madrid ibex

L'IBEX-35 ha tancat amb una pujada del 0,55% fins als 8.667 punts. Malgrat això, el selectiu espanyol encara l'úlima sessió de novembre amb una caiguda mensual del 5,2%. Aquesta jornada, la banca ha canviat de tendència i ha cotitzat amb pujades, després que el dia anterior arrossegués a l'índex de la borsa espanyola a les caigudes.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 11.002,50
  • -0,89%
  • 18,01€
  • -0,66%
  • 4,75€
  • 0,00%

Aquest dimarts, IAG ha liderat les pujades de l'IBEX-35 amb un avanç del 2,58% fins als 5,24 euros. L'ha seguit Gamesa, que ha pujat un 2,43% fins als 19,56 euros. No obstant això, cal fixar-se en el sector bancari. Banc Popular que la jornada anterior havia estat el fanalet vermell de la sessió amb una caiguda del 8%. No obstant això, avui ha tancat amb una pujada del 2,08% fins als 0,78 euros.

Banc Santander és el valor dels cinc pesos pesants que millor ho ha fet, ha pujat un 1,24% fins als 4,26 euros

Banc Santander és el valor dels cinc pesos pesants que millor ho ha fet, ha pujat un 1,24% fins als 4,26 euros. El Banc Central Europeu (BCE) ha sol·licitat a l'entitat espanyola un capital del 7,75% i li ha donat via lliure per al pagament de dividend.

Entre els valors amb pujades aquest dimarts, els inversors han posat els ulls a Telefónica. Citigroup ha apostat per una pujada del 115% de la teleco. A més, el dilluns, el seu president, José María Álvarez-Pallete, va comprar 40.000 accions de la seva companyia. Aquest dimarts, el valor ha pujat un 0,95% fins als 7,89 euros.

Al costat de les caigudes, Acerinox ha estat valor amb pitjor comportament del selectiu després de caure un 2,1% fins als 11,8 euros. L'ha seguit Aena que s'ha deixat un 1,47% fins als 127,3 euros.

INDRA I TECNOCOM

No obstant això, aquesta sessió cal fixar-se en què Indra ha llançat una oferta de compra sobre Tecnocom a 4,25 euros. La tecnològica de l'Ibex ha aconseguit acords irrevocables amb accionistes de Tecnocom que controlen el 52,7% de la seva capital. Les dues companyies han tancat amb diferents resultats. Indra ha tancat amb una caiguda de l'1,23% fins als 9,7 euros i s'ha convertit en el tercer pitjor valor del selectiu, per la seva banda, Tecnocom ha pujat al Mercat Continu un 6,3% fins als 4 euros.

Just el dia abans de conèixer-se aquesta notícia, les accions de Tecnocom es van disparar més d'un 13% al Mercat Continu en la qual va anar la seva major pujada diària des de 2012. Semblant pujada es va recolzar en un elevat volum de contractació que va aconseguir els 403.000 títols, quan la mitjana diària, segons les dades de Infobolsa, es limita a 87.000 accions.

RESTA DE MERCATS

A Wall Street es cotitzava amb lleugeres pujades després de la publicació del PIB dels EUA

A la resta de borses del Vell Continent hi ha hagut signe mixt. Així, el CAC 40 de França ha pujat un 0,88% i el DAX 30 alemany un 0,25%. No obstant això, a la zona de caigudes s'ha situat el FTSE 100 de Londres que ha caigut un 0,45%.

Al mercat de matèries primeres cal tornar a posar la vista en el petroli. Aquest dimecres començarà la reunió dels membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) en la qual es vol arribar a un acord sobre la congelació de producció del cru. A l'hora del tancament del mercat europeu, el preu del cru caiguda del 4%. En el cas del barril de Brent, referent a Europa, la caiguda era del 3,67% fins als 46,47 dòlars. De fet, en la borsa espanyola, Repsol ha tancat amb una caiguda del 0,29% fins als 7,89 euros.

Per la seva banda, a Wall Street es cotitzava amb lleugeres pujades després de la publicació del PIB dels EUA. L'economia del país americà es va estendre un 3,2% en el tercer trimestre de l'any. Això representa que l'economia dels EUA creix al seu ritme més ràpid en els últims dos anys.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, apunta que l'IBEX-35 continua desplaçant-se en un interval de preus molt estret, cada vegada menys. “I és que ni aconseguim acostar-nos a la zona de resistència més immediata (8.756) ni tampoc sembla voler posar a prova el suport dels 8.540-8.550 punts. I així van passant les sessions”, afegeix.

L'única cosa que destacaria l'analista del dia d'avui és que hem vist als títols de Banc Santander més animats que en altres ocasions, igual que als títols de Telefónica. “Anem a veure si el vaixell almirall del nostre índex, Banc Santander, aconsegueix reestructurar-se a l'alça des dels nivells actuals de preu després de rebotar, al tick, des de la base del canal impecable canal alcista al que es troba donant forma des dels mínims de finals de juny (Brexit)”, conclou.

contador