• A la vigília, els titols es van revaloritzar un 13,4%...
  • ... i la contractació gairebé va multiplicar per cinc la mitjana diària habitual

La història sona a coneguda. Una companyia llança una oferta de compra sobre una altra. I just el dia abans de conèixer-se aquesta notícia, les accions de la segona empresa es disparen al mercat. Just això és el que va passar aquest dilluns amb els títols de Tecnocom.

Aquest dilluns, les seves accions es van revaloritzar un 13,4%, fins als 3,81 euros, en la qual va ser la seva major pujada diària des de 2012. Semblant pujada es va recolzar en un elevat volum de contractació que va aconseguir els 403.000 títols, quan la mitjana diària, segons les dades d'Infobolsa, es limita a 87.000 accions.

Aquestes dades han adquirit una nova dimensió a primera hora del dimarts, quan s'ha conegut que Indra ha llançat una oferta de compra sobre Tecnocom, mitjançant la qual valora cada acció en 4,25 euros -entre efectiu i accions-. És a dir, una cosina notable que està servint perquè els títols de Tecnocom pugin un 6% aquest dimarts, fins als 4,06 euros. O el que és el mateix, una resposta que beneficia als qui van adquirir ahir títols de Tecnocom.

Aquesta conjunció alimenta la sospita que pugues haver-se produït un cas d'informació privilegiada, donat l'acoblament entre la forta pujada i l'alta negociació del dilluns -sense que aparentment es produïssin notícies que ho justifiquessin- i l'operació coneguda aquest dimarts.

En aquest sentit, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) es mostra cauta. "No parlem del que estem fent amb una companyia o amb una altra però el que sí podem dir és que la CNMV actua d'ofici i sempre mira els moviments que estan prop d'una operació corporativa, però això no significa que hagi d'haver-hi res ni que oficialment s'estigui mirant aquest moviment en concret", afirmen fonts oficials a Bolsamanía. I afegeixen: "Si després hi hagués alguna cosa, això ja es veurà, però la nostra manera de treballar és no dir el que estem investigant. Si s'ha comès alguna irregularitat, hi hauria una sanció".

contador