• Mal comportament del banc basc, pressionat per la inestabilitat a Turquia
cartel-bolsa-madrid-ibex
Europa Press
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 ha tancat gairebé pla (+0,08%. 9.754,60 punts). Les pujades d'Inditex, CaixaBank i Bankia no han estat suficients per contrarestar les caigudes que han registrat altres grans valors com BBVA, Santander, Telefónica i Repsol. Durant una altra jornada típicament estiuenca, amb escàs volum negociat, el selectiu espanyol ha seguit cotitzant de manera lateral i indefinida.

Dins del selectiu, DIA, de nou, ha tornat a ser el 'fanalet vermell'. La cadena de supermercats, el capital de la qual està controlat en més del 18% pels inversors baixistes, segueix realitzant grans esforços per no perdre els 2 euros per acció, tot i que ha baixat un 2,09%, fins als 2,016 euros, seguit de Técnicas Reunidas (-1,09%).

No obstant, l’autèntic llast per a l'IBEX ha estat BBVA, que ha cedit un 0,92% a causa de la inestabilitat entre els Estats Units i Turquia. La lira turca ha marcat un nou mínim històric mentre la delegació de diplomàtics turcs que ha viatjat als EUA s'ha negat a treure de la presó el sacerdot nord-americà. El seu empresonament és el que ha provocat la crisi diplomàtica actual entre els dos països.

Altres grans valors tampoc han tingut un comportament positiu, sobretot Santander (-0,56%), Telefónica (-0,47%), Repsol (-0,38%) i Iberdrola (-0,33%). En positiu, el valor més alcista ha estat Siemens Gamesa (+1,98%), encara que el gran 'motor' de l'IBEX ha estat Inditex, que s'ha revalorat un 1,85%, seguit de Viscofan (+1,24% ) i Colonial (+1,04%).

Al Mercat Continu, els grans protagonistes han estat Berkeley Energia i Prisa. En el cas de la minera, que durant la sessió anterior s'havia desplomat un 51%, aquest dijous ha repuntat un 50%. Una volatilitat sorprenent en un valor que acaba de debutar al parquet. Per la seva banda, el grup de comunicació s'ha disparat un 10%. A més, Coca Cola European Partners ha pujat un 4% després de publicar bons resultats.

ALTRES REFERÈNCIES

Al front corporatiu, la minorista sueca de mobles Ikea obre aquest dijous la seva primera botiga a l'Índia. I, pel que fa a resultats, els ha presentat Adidas, la gran protagonista al DAX 30 alemany després de revalorar-se un 9%.

A Àsia, les borses xineses han registrat una pujada de l'1% després que l'IPC de la Xina hagi marcat un màxim de quatre mesos el juliol, després de pujar un 2,1% en taxa interanual.

A l'àmbit polític, són notícia les diferents actuacions dels Estats Units. Al costat de les sancions a l'Iran, Washington ha anunciat que castigarà Rússia amb sancions per la suposada participació del Kremlin per l'atac a l'exespia rus Sergei Skripal a Salisbury, Anglaterra. Segons la portaveu del Departament d'Estat, Heather Nauert, les sancions entraran en vigor al voltant del 22 d'agost.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,35% en l'encreuament contra el dòlar, fins als 1,1569. I pel que fa a les matèries primeres, el petroli Brent cedeix un 0,1%, fins als 72,20 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

Pel que fa al selectiu espanyol, l’IBEX segueix encaixat entre els 9.500 punts i els 10.000 punts i sembla estar molt còmode dins d'aquests nivells. Des del començament de l’estiu, l'índex ha donat mostres que té la intenció de seguir movent-se dins d'un rang molt estret i de no donar excessius ensurts.

"Cal esperar que el preu confirmi en espelmes setmanals per sobre de la resistència dels 10.050 punts (part superior del triangle) o bé que perfori la base, ara als 9.470 punts. I actuar en conseqüència, adoptar llargs (posicions alcistes) o curts (posicions baixistes), respectivament", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador