xi-jinping-presidente-china
Johannes Eisele/AFP/Getty Images

L'IPC xinès del mes de juliol es va accelerar fins a un màxim de quatre mesos, ja que els consumidors van pagar més pels aliments i el combustible, segons les dades publicades aquest dijous.

L'IPC va pujar un 2,1% el juliol respecte a l'any anterior i en comparació amb l'augment de l’1,9% de juny. El consens esperava un increment de l’1,9%.

Els preus dels aliments van pujar un 0,5% respecte a l'any anterior després d'incrementar-se un 0,3% el juny. Els preus de la carn de porc van caure menys el juliol.

Els preus dels productes no alimentaris van augmentar un 2,4% interanual enfront d'un increment del 2,2% interanual el juny. Els preus de la gasolina i el dièsel van pujar més d'un 20% a l'any i van afegir al voltant de 0,42 punts percentuals a l'índex principal, segons ha informat l'Oficina Nacional d'Estadístiques.

El Govern xinès es proposa mantenir la inflació per sota del 3% aquest any.

En termes intermensuals, l'IPC va pujar un 0,3% el juliol en comparació amb el mes anterior. El juny, l'índex va baixar un 0,1% respecte al mes anterior.

TANCAMENT AMB SIGNE MIXT

Àsia ha tancat amb signe mixt aquest dijous. El Nikkei va finalitzar la jornada amb retallades del 0,20% mentre que els índexs xinesos van pujar per sobre de l'1%. Això, després que la Xina digués aquest dimecres que imposarà aranzels del 25% sobre béns nord-americans per valor de 16.000 milions de dòlars. Aquest anunci va tenir lloc després que els EUA publiqués la llista final de productes xinesos, per valor de 16.000 milions de dòlars, que es veuran afectats pels aranzels a partir del 23 d'agost.

El Xangai ha pujat un 1,85% i el Shenzhen ha sumat un 2,66% amunt. Dimecres es va saber que les exportacions xineses de juliol van augmentar un 12,2% interanual, dada que supera les expectatives dels analistes del 10%.

A Austràlia, l’ASX 200 ha pujat un 0,47% mentre que el Corea del Sud, el Kospi ha avançat un 0,1%.

Noticias relacionadas

contador