ep economiabolsa- ibex 35 cierrauna subida054 yconsolidaencimalos 9100 puntos
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
10.729,50
  • -35,50
  • -0,33%

L'IBEX (-0,36%; 9.321,1 punts) ha moderat la seva caiguda després de conèixer que els EUA estudia ajornar els aranzels a la Xina previstos per al 15 de desembre mentre les dues potències segueixen negociant un acord comercial de mínims. El selectiu espanyol ha arribat a marcar un mínim intradia als 9.246 punts després de publicar-se el índex ZEW a Alemanya. Això, durant una setmana carregadissima de catalitzadors, ja que a partir de demà dimecres començaran a succeir-se esdeveniments molt importantes per al mercat.

Al mateix temps, s'ha publicat que el gegant asiàtic ha augmentat la compra de la soja nord-americana. Tot i que en paral·lel, la Xina eliminarà dels seus organismes oficials durant els tres pròxims anys el programari i els ordinadors estrangers, cosa que afectarà les grans tecnològiques americanes.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

A l'escena empresarial, el fons sobirà de Noruega, Norges Bank, ha declarat una participació del 3% en el capital de Sacyr, valorada en 44,5 milions d'euros.

A més, Bank of America ha mantingut la seva recomanació sobre Sabadell a 'infraponderar' i el seu preu objectiu en 0,5 euros per acció, un 50% per sota del seu valor de mercat.

A nivell internacional es parla de Morgan Stanley, que ha dit que estudia l'acomiadament de 1.500 empleats (el 2% de la plantilla). A més, Just Eat ha rebutjat l'OPA millorada de Prosus i la britànica Ted Baker ha anunciat la sortida del seu president i el seu conseller delegat, al mateix temps que retalla previsions i dividend.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,3%, fins als 64,44 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,13% i es canvia als 1,1075 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es manté al 0,45%.

ECONOMIA, ESPANYA I MOLTES REFERÈNCIES

Les dades d'Índex ZEW de situació actual de desembre a Alemanya i de sentiment econòmic han superat les previsions. Al Regne Unit, el PIB va créixer l'octubre un 0,7%, el seu ritme més lent en gairebé set anys. A Àsia també s'han conegut referències macro aquest dimarts. L'IPC xinès de novembre va pujar al 4,5% en taxa interanual, màxims dels últims vuit anys.

Al marge de les dades macro, a Espanya la política també està al punt de mira dels inversors. Aquest dimarts hi ha hagut ronda de consultes del Rei amb els partits i, a més, s'ha celebrat a Catalunya una nova reunió entre PSOE i ERC després que aquest últim partit digués que no té pressa per arribar a un acord i apuntés que el veia més al gener que abans de Nadal.

ARAMCO, INDITEX, FED...

A partir d'aquest dimecres, començarà l'allau de cites rellevants. Demà surt a borsa Saudi Aramco i Inditex presenta resultats a Espanya. A més, es coneixeran les conclusions de la reunió de tipus de la Reserva Federal (Fed) que comença avui i, al pla de dades macro, es publica l'IPC dels EUA.

Dijous, hi haurà reunió de tipus del BCE -la primera amb Christine Lagarde al capdavant- i se celebren les esperadíssimes i molt rellevants eleccions al Regne Unit.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Segona sessió de caigudes a l'IBEX, encara que almenys podem dir que tanca molt lluny dels mínims de la sessió. Però no ens enganyem, en realitat tot segueix igual. Almenys les zones de control semblen clares: els 9.100-9.130 punts per baix i els 9.400 per dalt", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I vull quedar-me amb el gir a la baixa en dues ocasions, al cèntim, des de la zona dels 9.400 punts. De la qual cosa es dedueix que en teoria, per sobre dels 9.400 punts en preus de tancament tindrem una petita figura de volta d'implicacions alcistes en doble vall. Pauta que, com a mínim, l'hauria de projectar cap als 9.600 punts. En concidència pràcticament amb els màxims anuals que es van aconseguir l'abril als 9.588 punts", afegeix aquest expert.

"I per sota dels 9.100 punts", conclou Rodríguez, "el normal és que es dirigeixi als mínims d'octubre als 8.850 punts. Finalment, recordar-los que aquest dimecres abans de l'obertura es confessa davant el mercat Inditex i ho fa en plena zona de resistència. Per tant, les batzegades del +/-5% estan assegurats per al dia de demà en aquest títol".

Noticias relacionadas

contador