eeuu china

Els Estats Units està estudiant retardar la pujada dels aranzels sobre la Xina prevista per al pròxim 15 de desembre segons han avançat diversos mitjans nord-americans.

L'eliminació de l'amenaça immediata que representen els aranzels permetrà a la Xina que les negociacions comercials entre les dues potències puguin seguir el seu curs per tal de tancar la primera fase d'un acord.

Pequín considera que l'eliminació de l'amenaça del 15 de desembre permet continuar amb les converses sobre els temes als quals encara no s'ha arribat a un consens en la fase un de la acord.

Aquest no és el primer gest de bona voluntat que han mostrat aquestes potències durant els últims dies. El gegant asiàtic ha incrementat la compra de soja, en resposta a un dels obstacles de l'anomenat acord de 'fase u' que és, precisament, l'increment de les importacions d'aquest cultiu.

Encara no hi ha hagut un pronunciament oficial per part de l'Administració, en això, el secretari d'agricultura, Sonny Perdue, ha afirmat aquest dilluns que creia que hi hauria un retrocés a l'escala del conflicte.

Noticias relacionadas

contador