ep banc sabadell arxiu
BANCO SABADELL - Archivo
1,53€
  • 0,03€
  • 2,21%

Bank of America Merrill Lynch creu que Sabadell guanyarà aquest any més del previst, és a dir, 0,13 euros per acció enfront dels 0,12 que li donava abans. No obstant això, manté la seva recomanació en 'infraponderar' i el seu preu objectiu en 0,5 euros per acció, xifra que suposa un 52% menys del seu valor en borsa (1,04 euros al tancament d'ahir).

La companyia adverteix que TSB segueix pesant a Sabadell i s'estima que el valor de la seva inversió ha caigut fins als 2.200 milions d'euros des dels 2.400 milions que va invertir l'entitat el 2015. Tot i que els gestors del grup no han suggerit en cap moment una venda de la filial britànica, des de Bank of America suggereixen que Sabadell hauria de vendre TSB a 0,33 vegades el seu valor en llibres per mantenir el seu nivell de capital.

Amb tot, en el cas que TSB es posés a la venda, podria ser "digerit" millor per una entitat de la mida de Virgin Money, si bé, aquesta entitat estará ocupada els propers 18 mesos amb la fusió amb CYBG, per la qual cosa "la seva gana per més acords transformadors hauria de ser limitat".

Per la seva banda, Barclays va emetre un informe dilluns al qual s'elevava un 5% el preu objectiu de Sabadell, fins als 1,15 euros per títol, xifra que suposa atorgar-li un potencial de l'11% respecte al tancament d'ahir. A més, mantenia la seva recomanació de 'sobreponderar'.

Pel que fa a TSB, des de Barclays creuen que és "equilibrat" el pla estratègic, al mateix temps que consideren que el programa de costos és "realista" i que l'objectiu d'assolir un estalvi de 100 milions de lliures netes el 2020 es complirà.

Noticias relacionadas

contador