ep la secretaria del departamento del tesoro de eeuu janet yellen
AP /JACQUELYN MARTIN, FILE / ZUMA PRESS / CONTACTO

Wall Street comença el dia amb un rebot moderat després de tancar el dimarts amb signe mixt, en una jornada amb caigudes pròximes al 2% per al Nasdaq. Els fabricants de xips van caure i Apple i Amazon van baixar amb força per les renovades tensions geopolítiques entre la Xina i Taiwan i la relliscada de la secretària del Tresor, Janet Yellen, qui va reconèixer que "pot ser que els tipus d'interès hagin de pujar alguna cosa per a assegurar-se que la nostra economia no es sobrescalfi".

  • 38.442,10
  • -

"Yellen va dir després que un augment en les taxes d'interès no era una cosa que estigués predient o anticipant i que la inflació no era un problema, però el mal ja estava fet", assegura Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

En l'escena econòmica, s'han publicat diverses dades molt rellevants. Per a la dada d'ús de la consultora ADP, malgrat que el consens anticipa la creació de 810.000 llocs de treball, la xifra s'ha quedat en 742.000.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics esperen que el major repunt es produeixi entre maig i juliol amb "tota l'economia completament oberta"

A més, durant la jornada també es publicarà l'ISM del sector serveis d'abril, un dels indicadors d'activitat més importants, ja que el consum suposa dos terços del PIB americà. S'espera un repunt fins a 64,3 des de 63,7.

A nivell empresària, les accions de Facebook han experimentat un important repunt en el parquet després que s'hagi conegut que el compte de l'ex president dels Estats Units, Donald Trump seguirà suspesa. El seu perfil va ser tancat a principis del mes de gener, coincidint amb l'assalt al Capitoli, després que la usés l'aprovar els incidents en comptes de condemnar-los.

SELL IN MAY AND GO AWAY?

A nivell estratègic, els analistes es mostren cauts davant el començament del mes de maig i la possibilitat que es compleixi la famosa pauta estacional del 'Sell in May and go away' (vendre al maig i no tornar fins a octubre a les bosses).

Aquesta cautela ve donada de moment en el qual es troben els índexs, que acumulen l'any una "rendibilitat espectacular", per la qual cosa és "molt probable que es produeixi una consolidació del mercat després d'una ratxa tan forta".

Així ho creuen Alexander Dominicus, gestor de Mainfirst, o François Rimeu, estrateg sènior de la François AM, qui contesta amb un "sí, sens dubte", a la pregunta de si podria veure's una correcció al maig.

Berjamin Melman, gestor d'Edmond de Rothschild, reconeix que el risc d'una volta de la volatilitat aquest mes "és major de l'habitual" precisament pel fort posicionament actual en renda variable.

Per anàlisi tècnica, "no tindrem el més mínim senyal de feblesa fins que no tinguem un tancament setmanal per sota del mínim de la vela setmanal prèvia. I mentrestant, no hi ha de què preocupar-se. Com a primera gran zona de suport del S&P 500, tenim el rang dels 3.950-3.980 punts; i per dalt no tenim res", assenyala JM. Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,2%, fins a 66,50 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,16% i es canvia a 1,1996 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 1,60% i l'unça d'or baixa un 0,1%, fins a 1.776 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 1%, fins a 55.288 dòlars.

Noticias relacionadas

contador