nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street registra caigudes de l'1% després dels forts guanys de dimarts, que van donar continuïtat al ral·li alcista de curt termini que havien iniciat els índexs novaiorquesos divendres passat. La gran pregunta ara és si els guanys tindran continuïtat a les properes sessions.

  • 38.239,66
  • -

De moment, el rebot s'ha frenat després que l'S&P 500 hagi recuperat un 4% des dels mínims anuals de la setmana passada, situats als 3.858 punts. El selectiu s'ha allunyat de l'important suport dels 3.800 punts, que coincideix amb un ajustament del 38% de la Fibonacci de la gran pujada des dels mínims de la pandèmia fins als màxims històrics de principis d'any.

Tot i això, fins i tot un rebot fins a nivells dels 4.300 sencers seria considerat normal després d'una correcció del 20% des de màxims històrics, per la qual cosa la situació tècnica segueix complicada a curt termini. Segons César Nuez, analista de Bolsamanía, cal tenir prudència.

"Alerta que per aquests preus es troben els mínims que va perdre fa unes sessions, per la qual cosa podria estar donant forma a una retrocés temporal. Aquesta figura té implicacions baixistes, cosa que podria acabar arrossegant el selectiu fins al nivell dels 3.700 punts. No observarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 4.307 punts”, afirma aquest expert. Per a Credit Suisse, encara és aviat per entrar al mercat a llarg termini des d'un punt de vista fonamental.

GOLDMAN SACHS RETALLA EL PIB DE LA XINA

A nivell fonamental, les principals preocupacions per al mercat continuen vigents. Goldman Sachs ha retallat el seu pronòstic per a la Xina fins al 4% des del 4,5%, a causa de les febles dades publicades a l'abril i de l'efecte negatiu que tenen els confinaments massius per frenar l'expansió de la Covid.

El temor que la política de tolerància zero contra el virus provoqui interrupcions constants a les cadenes globals de subministrament és un factor negatiu per a la renda variable dels països desenvolupats, perquè suposa una pressió addicional per a la inflació.

POWELL ANTICIPA MÉS PUJADES DE TIPUS

“Hi ha un ampli suport al FOMC perquè hi hagi pujades de tipus de 50 punts bàsics a les dues properes reunions”. Així de clar es va mostrar ahir el president de la Fed, Jerome Powell, que va assenyalar que "les pujades contínues dels tipus d'interès són apropiades". "Estem pujant els tipus de forma expeditiva fins a un nivell més normal", va apuntar.

Així mateix, el banquer central va reconèixer que "en retrospectiva, hauria estat millor pujar els tipus abans" de la primera pujada de l'any al març. I va afegir que “si hem d'anar més enllà de la neutralitat, no ho dubtarem”.

A més, Powell va incidir que no només tenen “les eines i la decisió” de reduir els nivells d'inflació fins que estigui “en línia amb l'objectiu” del 2%”. A més, va afegir que “si no veiem que la inflació baixa, haurem d'actuar de manera més agressiva”.

Les declaracions de Powell es van alinear amb el president de la Fed de Saint Louis, James Bullard, un dels falcons del banc central nord-americà. Bullard ha assegurat que la Fed està "en el camí dels 50 punts bàsics a les properes reunions".

ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, s'han publicat les dades sobre el sector constructor, amb les referències dels inicis d'habitatges i permisos de construcció del mes d'abril. Pel que fa als nous habitatges començats, la taxa s'ha reduït un 0,2% respecte al mateix mes de l'any passat, una dada que es troba per sota de les previsions del consens que anticipaven un repunt del 0,3%. Així mateix, els permisos de construcció s'han enfonsat un 3,2% a l'abril, molt lluny de l'1% esperat pel consens i de la pujada de l'1,2% del març.

A nivell empresarial, la cadena de grans magatzems Target es desploma després d'incomplir els pronòstics amb els resultats del primer trimestre i advertir sobre els "elevats costos" que estan danyant els seus marges de beneficis.

En altres mercats, el barril de cru West Texas rebota un 1,37% (113,94 dòlars) i el barril Brent avança un 0,98% (113,03 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,25% (1,052 dòlars). A més, l'unça d'or cedeix un 0,43% (1.811 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,975%. Finalment, el bitcoin cau un 2% (29.496 dòlars).

Noticias relacionadas

contador