target

La cadena de grans magatzems Target es desploma a Wall Street (-24%) després d'incomplir els pronòstics amb els resultats del primer trimestre i advertir sobre els "elevats costos" que fan malbé els marges de beneficis.

Target ha publicat un benefici per acció (BPA) de 2,19 dòlars, xifra que s'ha situat molt per sota dels 3,07 dòlars pronosticats. El benefici net va caure fins als 1.010 milions des dels 2.100 milions al mateix període de l'any anterior.

I encara que els seus ingressos de 25.170 milions han superat la previsió de 24.500 milions, els inversors castiguen la pèrdua de rendibilitat.

El conseller delegat, Brian Cornell, ha explicat que l'augment de les vendes ha anat "acompanyat de costos inusualment alts", en un escenari d'elevada inflació als Estats Units.

"Encara que vam veure un creixement saludable dels ingressos bruts durant el trimestre, vam ser menys rendibles del que esperàvem o preteníem ser amb el temps", ha reconegut Cornell. Entre els principals problemes, Target ha esmentat problemes amb els inventaris i les pressions salarials.

La mala rebuda dels resultats de Target se suma al realitzat pel mercat als comptes de Walmart, que aquest dimarts es va desplomar després d'advertir també sobre l'augment dels costos i l'impacte en la rendibilitat.

Noticias relacionadas

contador