dl china market trading food vendors street peoples republic of china beijing business pb
Sharecast / GuangWu Yang via Pixabay

Goldman Sachs ha rebaixat la previsió de creixement de l'economia de la Xina. Ara, estima que el Producte Interior Brut (PIB) es col·locarà al 4%, enfront de l'estimació prèvia del 4,5%. Entre les seves raons destaquen les dades econòmiques pitjors del que s'esperava a l'abril i la política del país per controlar la pandèmia de la Covid.

Els economistes també han reduït el pronòstic per al creixement del segon trimestre a l'1,5% interanual, des del 4% anterior, segons queda reflectit en un informe.

Des de Goldman Sachs expliquen que l'estimació de creixement per a tot l'any es basa en la suposició que la Covid seguirà sent majorment sota control, que el mercat immobiliari millorarà i que el Govern augmentarà la despesa en infraestructura.

"Malgrat els costos econòmics significatius incorreguts en el control de la variant òmicron al març i l'abril, el lideratge no ha vacil·lat en el seu objectiu de creixement del PIB del voltant del 5,5% fins ara i s'ha duplicat en la política zero-Covid a principis de maig", afegeixen els analistes.

Noticias relacionadas

contador