• Grifols es deixa un 3% arrossegat per la seva exposició als Estats Units i la depreciació del dòlar
  • Només quatre valors s'han lliurat del vermell durant la sessió d'aquest dimarts
donald trump festejo

Les borses europees han tornat a les caigudes superiors a l'1% amb el DAX 30 alemany com a punta de llança de les baixades, ja que s'ha deixat un 1,3%. El fracàs de la llei sanitària de Donald Trump, que no ha pogut convèncer els senadors del Partit Republicà, sumat a unes dades macro i empresarials per sota del que es preveia han marcat la jornada.

  • 11.027,80
  • -0,43%

Quant a l'IBEX 35, l’índex espanyol no n’ha estat una excepció i ha perdut el nivell dels 10.600 punts i ha acabat als 10.524 punts amb una correcció de l'1,19%. Entre els valors que més han caigut aquest dimarts al selectiu espanyol destaca Grifols amb una caiguda del 3,01%, seguit de Caixabank (-2,46%), Inditex (-2,40%) i Técnicas Reunidas (-2,20%). Entre els valors que han acabat en verd destaquen Indra (+0,51%), Endesa (+0,33%), Colonial (+0,33%) i Cellnex (+0,30%).

La companyia farmacèutica catalana s'ha vist afectada pel rebuig de la reforma sanitària i la depreciació del dòlar davant l'euro, ja que dos de cada tres euros que ingressa Grifols prové del mercat nord-americà.

A més d'Inditex, altres pesos pesats del selectiu espanyol també han caigut com Iberdrola, un 0,07%, Telefónica, un 0,60%, Santander, un 0,89% i BBVA, un 1,89%.

Per la resta, la publicació de resultats empresarials del primer semestre seguirà sent el més important de la setmana fins que Mario Draghi (BCE) es pronunciï aquest dijous. A Espanya, aquest dimarts ha arrencat extraoficialment la temporada de comptes amb Enagás, que ha guanyat un 25,6% més durant el primer semestre per la consolidació de GNL Quintero. Fora del nostre país destaca Novartis, que ha comunicat uns ingressos de 2.870 milions de dòlars durant el segon trimestre de l'any. La companyia va afegir que veu potencial en "diversos productes altament innovadors". Per la seva banda,Ericsson es desploma en borsa (-15,6%) després de comunicar pèrdues de 105 milions durant el segon trimestre.

En un altre ordre de coses, els mercats asiàtics han registrat caigudes importants aquesta matinada (Nikkei: -0,55%) mentre el dòlar nord-americà s'enfonsava durant la nit. El bitllet verd s'ha ressentit després d'aquesta nova derrota de Donald Trump. L'euro/dòlar cotitza en aquests moments a 1,1575 (+ 0,85%).

En termes de dades, el ZEW situació actual d'Alemanya ha quedat en 86,4 al juliol, per sota del 88 esperat. L'índex ZEW de sentiment econòmic, també a Alemanya, queda igualment per sota del que es preveia (17,5 enfront de l'estimació de 18). A la zona euro, el ZEW sentiment econòmic ha sortit en 35,6 enfront de l'estimació de 37,2. Al Regne Unit, l'IPC de juny del Regne Unit ha pujat un 2,6%, per sota del 2,9% estimat.

Quant a l'anàlisi tècnica, José María Rodríguez, expert de Bolsamanía, apunta que "el gir a la baixa de les últimes dues sessions no fa sinó confirmar-nos el que ens temíem: que la correcció podia no haver finalitzat. De fet són diverses les setmanes a la qual hem estat fent referència als imponent buits de finals d'abril tant a l'IBEX 35 com a la resta de borses europees. Afegíem que si bé l'IBEX 35 l’hauria emplenat gairebé íntegrament (només li ha faltat 25 punts) la resta d'índexs europees es frenaven a les portes d'aquests gaps".

"Per això ens preguntem, amb certa preocupació, on anirà l'IBEX 35 si les borses europees decideixen omplir en la seva totalitat aquests buits? Doncs és probable que cap a la zona dels 10.200 punts tancant (o el que és el mateix anul·lant) el buit dels 10.377 punts. Per aquest motiu no descartem que de nou les borses entrin en un nou moviment lateral-baixista cap a aquests buits: els 12.100 punts del futur del DAX i els 3.380 punts del futur de l'Euro Stoxx 50. Acabant d'aquesta manera de corregir / consolidar les fortíssimes pujades acumulades des de principis de desembre. Això els portaria a corregir a prop d'un 3% més des dels actuals nivells de preu".

Noticias relacionadas

contador