• El grup català factura un 60,8% dels seus ingressos als Estats Units

Grifols ha estat el valor més baixista de la sessió d'aquest dimarts amb caigudes superiors al 3% fins als 23,5 euros. La companyia farmacèutica catalana s'està veient especialment afectada per la seva exposició al mercat de la salut dels Estats Units, després que dos senadors republicans hagin tombat la llei sanitària que proposa el president Donald Trump.

  • 8,34€
  • 0,51%

Els senadors Mike Lee i Jerry Moran s'han unit a Susan Collins i Rand Paul, que ja havien confirmat la seva oposició a la llei amb la qual el Govern de Trump pretén desmantellar i reemplaçar a l''Obamacare', la reforma sanitària de Barack Obama. Però, com indica EFE, una altra dotzena de membres del partit Republicà ha mostrat els seus dubtes sobre aquesta mesura, com és el cas de Ron Johnson.

Amb l'oposició dels quatre republicans i els 48 senadors demòcrates units en bloc en contra la derogació de Obamacare, els vots favorables a la nova proposta quedarien per sota dels 50 necessaris per aprovar-la, la meitat del total de 100 senadors que formen la cambra. Els esdeveniments d'aquest dimarts han tingut un impacte immediat sobre els mercats, i les borses d'Àsia retrocedien des d'uns màxims en més de dos anys, mentre que l'euro es revalora un 0,9% enfront del dòlar fins als 1,1580 'bitllets verds', el canvi més alt entre aquest parell de divises que s'ha vist a l'any.

Grifols, a més de veure afectada per la decisió dels senadors republicans, també s'ha vist captiva dels màxims de l'euro enfront del dòlar. La companyia catalana factura un 60,8% dels seus ingressos als Estats Units, davant de la menor exposició que té al mercat espanyol del 5,4%, al canadenc que arriba al 5% o el xinès que es queda al 4,8%.

Malgrat les caigudes dels títols de la companyia aquest dimarts, les seves accions es revaloren un 24,5% aquest any i unes pujades properes al 18% respecte al mes de juliol de 2016. La resta del selectiu espanyol cau més d'un 1% en una sessió marcada per les caigudes en la resta de borses europees i la correcció del 0,5% que viu el Dow Jones en la seva obertura després dels màxims històrics viscuts la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador