0cbasia921j2

Els principals índexs del continent asiàtic han acabat la jornada amb signe negatiu, a causa de la caiguda del dòlar provocada pel fracàs de la reforma sanitària del president dels EUA, Donald Trump, al senat. El ien s'ha disparat al seu millor preu en més de dues setmanes, per sota de les 112,00 unitats i el Nikkei cau un 0,6% i perd els 20.000 punts.

El nou revés de la llei amb la qual el republicà pretén reformar la sanitat s'ha rebut al Senat, on quatre senadors republicans han donat l'esquena al text amb el qual el Govern de Donald Trump pretenia desmantellar i reemplaçar la reforma sanitària de l'anterior president, Barack Obama. En aquesta ocasió, Mike Lee i Jerry Moran s'han unit a Susan Collins i Rand Paul, que ja havien desafiat Trump, però, com indica 'EFE', una altra dotzena de membres del partit conservador nord-americà havia mostrat els seus dubtes sobre aquesta mesura.

Els índexs Shenzhen i Shanghai Composite de la Xina continental es recuperen després de la caiguda de dilluns

Després d'aquest 'cop', el dòlar ha continuat debilitant-se davant l'euro, fins a caure a un nou mínim de 14 mesos, per sota dels 1,1530 dòlars, abans de recuperar-se marginalment, tot i que es manté en preus superiors als 1,1500 dòlars per cada euro. La debilitat de la moneda nord-americana també ha afectat les borses de Hong Kong, que acaba plana, igual que els índexs de Corea del Sud, Tailàndia i Malàisia. El Sensex de Bombai cedeix gairebé un 0,9%, mentre la borsa de Singapur avança un tímid 0,11%.

A la banda dels guanyadors també hi ha els índexs Shenzhen i Shanghai Composite de la Xina continental, que es recuperen després de la caiguda de dilluns. Tanquen dimarts amb pujades del 0,60% i del 0,33%, respectivament, ben ancorats en el verd després de les abruptes caigudes amb què arrencaven la setmana, a conseqüència que el Banc Popular de la Xina va bombejar 140.000 milions de iuans (més de 20.000 milions de dòlars) al mercat interbancari.

Noticias relacionadas

contador