bandera-china1
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les accions dels gegants xinesos de les telecomunicacions han deixat alces aquest dimarts, després que la Borsa de Valors de Nova York anunciés que ja no retirarà aquestes empreses del parquet. Els principals índexs asiàtics han acabat la jornada amb signe mixt.

Les accions de la China Mobile que cotitzen a Hong Kong han pujat un 5,47% mentre que la China Unicom ho ha fet un 6,71%. Les accions de la China Telecom han pujat un 5,74%. La Borsa de Valors de Nova York havia anunciat prèviament dijous que retiraria les tres empreses, però ha acabat per fer marxa enrere.

Malgrat aquestes alces, les accions xineses han deixat signe mixt, amb el compost de Xangai baixant lleugerament mentre que el component de Shenzhen ha pujat un 0,542%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 0,31%.

Les accions de l'empresa xinesa de fabricació de xips SMIC a Hong Kong han estat supervisades pels inversors, després que es trobés entre les empreses que havien de ser eliminades dels índexs d'accions mundials de l'FTSE Russell. Això ve després d'una ordre executiva del President dels Estats Units Donald Trump que prohibeix les inversions dels Estats Units en algunes empreses xineses. Les seves accions han caigut un 0,46% aquest dimarts

Les accions de Hon Hai Precision Industry, millor coneguda com Foxconn, han pujat al voltant d'un 3%, després que s'anunciés dilluns un acord de fabricació entre el gegant de la fabricació per contracte i l'empresa xinesa de vehicles elèctrics Byton.

En altres mercats, el Nikkei japonès ha baixat un 0,35% mentre que l'índex Topix ha deixat caigudes del 0,31%. El Kospi de Corea de Sud ha cedit un 0,18%. Les accions a Austràlia han caigut i l'S&P/ASX 200 ha acabat amb retalls del 0,24%.

Al mercat de les divises, el Banc Popular de la Xina (PBoC per les sigles en anglès) ha fixat el tipus de canvi diari del iuan -al voltant què només pot fluctuar un 2%- en el seu nivell més alt dels últims 30 mesos, en resposta a l'apreciació que ha patit la moneda des que el banc central va decidir rebaixar el pes del dòlar en el seu índex de divises. Aquests canvis han imprès una forta volatilitat en el renminbi aquest dimarts, ja que el seu avanç contra el 'bitllet verd' ha disparat una ronda de presa de beneficis.

Noticias relacionadas

contador