punos china eeuu portada
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Alces aquest dijous a les borses asiàtiques, que es deixen portar per la volatilitat que han suscitat les recents declaracions del president dels EUA, Donald Trump, sobre l'acord comercial amb la Xina. El verd s'imposa enmig de les anades i vingudes del republicà que va sembrar l'alarma aquesta setmana, a la cimera de l'OTAN, en anunciar que el tractat podia demorar-se fins després de les eleccions de 2020, per després comentar que les converses van molt bé.

L'índex de referència del Japó, el Nikkei 225 (+ 0,71%) ha guanyat un 0,7%, mentre que l'ASX 200 ha agregat més d'un 1%. El Kospi de Corea del Sud (-0,39%) ha arribat a caure un 0,5% durant la sessió per remuntar. El Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,59% mentre que el compost de Xangai ha pujat un 0,74%. Els índexs de referència a Taiwan (+0,73%) Singapur (+0,47%) i Indonèsia (+0,53%) han avançat.

L'índex Sensex de Bombai ha acabat pla, amb caigudes marginals, després que el banc central de l'Índia sorprengués dijous amb la seva decisió de política monetària en mantenir les seves taxes d'interès sense canvis. Els mercats esperaven àmpliament una sisena retallada de taxes del Banc de la Reserva de l'Índia (RBI) enmig d'una notable desacceleració de l'economia de país.

La rupia índia es va debilitar davant el dòlar, i va canviar de mans a 71,63 rupies des d'un nivell anterior de 71,43 unitats. L'RBI també va revisar a la baixa el seu pronòstic del PIB per a l'any fiscal complet que finalitza al març de 2020, del 6,1% previst en el seu anunci d'octubre al 5% d'aquest mes de desembre.

Noticias relacionadas

contador