lagarde bce julio

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha assenyalat aquest dilluns que l'organisme europeu farà ús de tots els instruments al seu abast per sostenir la inflació a l'eurozona. A l'agost, la caiguda dels preus a l'àrea de la moneda única va ser del 0,2%, lluny de l'objectiu a mitjà termini del 2%.

El Banc Central Europeu està disposat a "ajustar tots els instruments" al seu abast, "segons correspongui, perquè la inflació avanci cap al seu objectiu de manera sostinguda". Així ho ha recalcat Lagarde durant la seva compareixença aquest dilluns davant el Parlament Europeu.

A través videoconferència, Lagarde ha detallat davant la Comissió d'Economia de l'Eurocambra el programa de recompra d'actius llançat pel BCE per a fer front a l'epidèmia. Així, ha assenyalat que la primera compra d'emergència va aconseguir al març els 750.000 milions d'euros; incrementada posteriorment en altres 600.000 milions.

"Continuarem amb la compra d'actius, mitjançant el programa de compres d'emergència per la pandèmia, com a mínim fins a finals de juny de 2021. En qualsevol cas, fins que el Consell de Govern [del BCE] consideri que la crisi del coronavirus s'ha superat".

RECUPERACIÓ AL 2022 EN FUNCIÓ DE LA COVID

"Les últimes projeccions del BCE preveuen una caiguda del PIB del 8% el 2020 i un creixement del 5% el 2021 i del 3,2% el 2022", ha recordat Lagarde.

"El PIB real de l'eurozona només es recuperarà a nivells precrisis a la fi de 2022". I tot depèn de com vagi la pandèmia. "La fortalesa d'aquesta recuperació és, no obstant això, altament dependent de l'evolució de l'epidèmia de coronavirus i de l'èxit de les mesures per a contenir-la", ha afegit.

Lagarde assumeix així que l'economia continuarà depenent de la gestió sanitària i que aquesta generarà incertesa sobre l'evolució en els pròxims mesos.

Noticias relacionadas

contador