xi-jinping-presidente-china
Flickr / Global Panorama

La Xina jura venjança. El govern del gegant asiàtic ha promès aquest dimecres adoptar "mesures fermes i contundents" en resposta als aranzels per valor de 200.000 milions de dòlars anunciats contra el país per Estats Units, segons informa Associated Press.

La Xina no n’ha donat més detalls, tot i que les alternatives que disposa per llançar el seu desafiament aranzelari són variades. Un dels majors temors del mercat és que el gegant asiàtic es fixi com a objectiu les importacions dels fabricants d'automòbils, sent-ne la Xina el major mercat automobilístic del món.

El gegant asiàtic reacciona a les noves tarifes per valor de 200.000 milions de dòlars anunciades per Trump

De fet, Tesla va anunciar aquesta setmana que pujaria un 20% els preus dels seus automòbils a la Xina per fer front als alts costos que la companyia d’Elon Musk ha d'assumir enmig de la guerra comercial.

Un conflicte que va començar oficialment el passat divendres, amb l'entrada en vigor dels aranzels entre el país asiàtic i els EUA.

Els nous aranzels són descrits com "totalment inacceptables" pel Ministeri de Comerç xinès, que assegura que prendrà "mesures necessàries" no concretades per protegir "els seus interessos".

La guerra comercial entre els Estats Units i la Xina i les disputes comercials que Trump manté amb la resta del món, com la Unió Europea (UE), són considerades com el risc més gran al qual s'enfronten ara els mercats, segons els experts. Els analistes preveuen que aquestes mesures proteccionistes acabin afectant el creixement econòmic de la Xina, però també de la resta de països afectats, incloent-hi els Estats Units.

Noticias relacionadas

contador