ep petroleo 20170609184303
PIXABAY

El petroli cau amb força aquest dimecres. El barril de Brent, referència a Europa, cedeix més d'un 2%, fins als 77,22 dòlars, després de l'anunci dels nous aranzels dels Estats Units a la Xina per valor de 200.000 milions de dòlars.

El ressorgiment de la guerra aranzelària està enfonsant les matèries primeres com el cru, a més de llastrar els mercats de valors, al so de la creixent tensió comercial entre les dues majors economies del món. No obstant això, la dura caiguda del Brent contrasta amb la menys marcada del West Texas, referència als EUA, que cedeix un 0,72% fins als 73,60 dòlars.

El ressorgiment de la guerra aranzelària està enfonsant les matèries primeres com el cru

"Les preocupacions comercials s'han acarnissat avui", assevera Michael McCarthy, analista de CMC Markets. "En arribar a introduir-se aquests aranzels, hi hauria un impacte en el creixement i la demanda mundial", recalca.

La caiguda dels preus del cru s'ha vist subratllada per la reactivació del subministrament de Líbia, que ha tornat a obrir els seus ports per "tornar a nivells normals" de la seva exportació de cru a "les pròximes hores".

Segons ha informat aquest dilluns la NOC (National Oil Corporation, és a dir, la Corporació Nacional del Petroli), la producció de cru libi es va desplomar en 527.000 barrils diaris després del tancament forçat dels seus ports al juny, respecte als seus màxims d’1,28 milions de barrils assolits el febrer.

"L'aixecament de la 'força major' en tots els ports libis representarà sens dubte un alleujament per a les perspectives de l'oferta, però encara està per veure com de ràpidament poden tornar les seves exportacions a la normalitat", destaca Harry Tchilinguirian, estrateg de la petroliera BNP Paribas.

Noticias relacionadas

contador