la-chine-replique-a-trump-en-imposant-des-droits-de-douane-non-specifies

La reacció a la imposició de nous aranzels a productes xinesos per part de la Casa Blanca ha estat immediata. El viceministre de Comerç del gegant asiàtic, Li Chenggang, ha assegurat aquest dimecres que les últimes mesures proposades pels Estats Units perjudicaran el sistema de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) i el recent desenvolupament de la globalització.

En concret, el president Donald Trump ha anunciat a la matinada de dimecres el llançament d'un paquet d'aranzels per valor de 200.000 milions de dòlars a les importacions de productes xinesos després de l'atac creuat que les dues potències van protagonitzar el passat divendres.

En concret, els dos governs van intercanviar gravàmens per valor de 34.000 milions de dòlars en dues ofensives equivalents. No obstant això, la Casa Blanca va amenaçar llavors amb pujar la seva aposta si la Xina responia al proteccionisme nord-americà. I així ha estat. El representant comercial dels EUA, Robert Lighthizer, ha assegurat que el país imposarà aranzels del 10% sobre les importacions xineses addicionals.

Per ara l'única resposta a aquest nou atac ha estat verbal. No hi ha cap confirmació que la Xina es trobi estudiant una ofensiva parella. De fet, Li ha afirmat que l'única opció correcta perquè les relacions entre els Estats Units i la Xina millorin és la cooperació. A més, el mandatari ha volgut deixar clar que la determinació de la Xina de millorar l'entorn empresarial nacional i el seu suport al sistema multilateral de comerç no canviarà.

El conflicte comercial que Trump manté amb la resta del món és el principal risc al qual s'enfronten els mercats, segons els experts. Els analistes preveuen que aquestes mesures proteccionistes acabin afectant el creixement econòmic de la Xina, però també de la resta de països afectats, incloent-hi els Estats Units i la Unió Europea (UE).

Noticias relacionadas

contador