New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street

Wall Street cotitza amb caigudes en les seves tres principals índexs borsaris aquest dimecres (Dow Jones -0,79%, S&P 500 -0,66% i Nasdaq -0,86%). El mercat reacciona així en ressorgir la guerra comercial amb els nous aranzels anunciats pels Estats Units a la Xina per valor de 200.000 milions de dòlars.

  • 37.957,93
  • -

Al Dow Jones, els valors que més cauen són Caterpillar (-1,36%), Intel (-1,11%) i Microsoft (-0,85%).

Trump ha amenaçat la Xina amb nous aranzels per valor de 200.000 milions

La guerra comercial torna a ser el focus d'atenció dels mercats mundials. Trump anunciava a última hora de dimarts uns aranzels del 10% sobre una llista de productes xinesos per un valor total de 200.000 milions de dòlars. Aquestes noves tarifes han de ser revisades i auditades entre mitjans i finals d'agost abans d'entrar en vigor.

L'amenaça d'aquests nous aranzels arriba després que divendres passat entressin en vigor les primeres tarifes comercials entre la Xina i els Estats Units, per valor de 34.000 milions de dòlars. Dues de les companyies més afectades pels aranzels pel seu negoci a l'estranger són Boeing i Caterpillar.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau víctima també d'aquest nou episodi de la guerra comercial. El barril de West Texas, referència als EUA, cedeix un 0,72% fins als 73,60 dòlars. Una caiguda encara més marcada per la reobertura dels ports libis, que haurien de fer recuperar al país "els nivells normals" d'exportacions de cru "durant les pròximes hores".

En matèria de política internacional, Trump es troba en aquests moments a Brussel·les assistint a la cimera de l'OTAN que s'estendrà fins demà. Una de les declaracions més polèmiques del president nord-americà a la seva arribada ha estat afirmar que "Alemanya està totalment controlada per Rússia", perquè considera "inapropiat" el nombre d'acords petrolífers i gasístics que li haurien donat massa influència a Moscou sobre Berlín.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERMELL

El Vell Continent cotitza amb caigudes aquest dimecres a cinc dels seus principals índexs (IBEX 35 -1,08%, CAC 40 -1,23%, DAX 30 -1,33%, FTSE 100 -1,14% i PSI 20 - 0,28%). El selectiu espanyol i la resta de places europees tornen a patir davant la nova ofensiva de Trump contra la Xina. S'esperava -i es temia- una resposta de Donald Trump a les represàlies de la Xina i aquesta resposta ha arribat.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,25% respecte al dòlar fins als 1,707.

Les borses asiàtiques han caigut també amb força pel ressorgir aranzelari. Les principals places asiàtiques s'han deixat avui entre un 1% i un 2%. El Nikkei va cedir una mica més d'un 1% i el Xangai va retrocedir més d'un 2%. En altres llocs, el Kospi va baixar un 0,55%, ja que els exportadors sud-coreans van patir un dur cop al mig de descensos generalitzats.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 va caure un 0,71%, ja que els sectors d'energia, materials i serveis públics van registrar els majors descensos. L'índex MSCI d'accions d'Àsia Pacífic fora del Japó va retrocedir un 1,08%.

Noticias relacionadas

contador