renta-fija

La prima de risc espanyola puja a la sessió d'aquest dimecres fins a la zona dels 118 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo espanyol al 0,65%. La ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha matisat que encara que els coronabons no arribin a ser una realitat, Espanya no contempla adreçar-se al mecanisme del rescat econòmic. Per part seva, Holanda s'ha disculpat després de reconèixer la seva falta d'empatia.

"Els tipus d'interès estan molt baixos, el Banc Central Europeu (BCE) ha parat la seva pròpia xarxa de seguretat des del punt de vista de l'estabilitat financera i va haver-hi una subhasta de deute la setmana passada que ha sortit de meravella", ha dit aquest dimecres en una entrevista per a Onda Cero en la qual ha insistit a reclamar "una resposta europea".

"Europa ha de respondre unida davant aquesta crisi" que "abans o després afectarà a tots els països europeus", ha assenyalat.

Per part seva, el ministre de Finances d'Holanda ha reconegut que no va mostrar "suficient empatia" amb els països del sud d'Europa, que fa uns dies van demanar l'emissió de coronabons per finançar deute. Una mesura a la qual els països del nord de la UE es van negar rotundament.

Els analistes de Rentamarkets es mostren optimistes i afirmen que "una foto a les primes de risc de les principals àrees geogràfiques torna a dibuixar un entorn favorable per a la inversió a mitjà termini. Encara que no és possible predir els sòls en les correccions, el que sí que podem estimar és que ens trobem en un millor moment per a invertir ara que al començament d'any".

contador