ep federal reserve chair jerome powell testifies before congress
Stefani Reynolds - Archivo

El pitjor encara està per arribar. Ho diu la Reserva Federal. Les últimes projeccions de la Fed alerten que l'atur a l'economia nord-americana pot arribar a disparar-se fins al 32% pel coronavirus.

En total, es destruirien un total de 47 milions de treballs per l'aturada de l'economia a causa del brot. Aquesta projecció és fins i tot pitjor que la de James Bullard, president de la Fed de St. Louis, la setmana passada. En aquells dies, va anticipar un atur de fins al 30%.

"Són xifres històriques, igual que el xoc que estem vivint", reconeix l'economista de la Fed, Miguel Faria, en un dels seus últims discursos.

Un rècord de 3,3 milions d'americans es van apuntar a l'atur només durant la setmana del 21 de març. Els economistes anticipen 2,65 milions d'aturats més addicionals per a aquesta mateixa setmana.

Si és fes realitat el pitjor dels escenaris anticipats per la Fed, el nombre d'aturats als EUA escalaria fins als 52,8 milions, triplicant el pic de milions de persones en atur registrat en la Gran Recessió. Si tenim en compte el percentatge de desocupació, el 30% superaria també el 24,9% registrat en aquells dies.

Noticias relacionadas

contador