ep satya nadella consejero delegado de microsoft
Bernd von Jutrczenka/dpa - Archivo

La CNMC ha obert un expedient sancionador a Microsoft Ireland Operations Limited (Microsoft Ireland) pel presumpte incompliment de l'obligació de comunicar prèviament l'inici de la prestació de serveis de comunicacions electròniques disponibles al públic en general.

  • 421,43$
  • -0,05%

Es tracta d'una suposada infracció molt greu contrària a l'article 76.2 de la Llei 9/2014 General de Telecomunicacions (LGTel). (SNC/DTSA/045/20).

El servei “Skype a telèfon” (Skype Out) permet realitzar trucades cap a les xarxes telefòniques (fixa i/o mòbil). Però no permet rebre-les, perquè no utilitza numeració atribuïda al Pla Nacional de Numeració Telefònica (PNNT).

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va confirmar a la seva sentència del 4 de juny de 2019 la naturalesa de la funcionalitat Skype-out de l'aplicació Skype com un servei de comunicacions disponible al públic en general. A Espanya, des del punt de vista regulador, el servei “Skype a telèfon” és objecte d'inscripció al Registre d'Operadors amb la denominació “servei telefònic sobre xarxes de dades amb interoperabilitat amb el servei telefònic disponible al públic”.

Microsoft Ireland no consta inscrit al Registre d'Operadors per a la prestació del servei “Skype a telèfon”, sinó per a la prestació d'altres serveis de comunicacions electròniques. En concret, per a la revenda de serveis vocals nòmades i telefonia vocal en grup tancat d'usuaris.

A la seva notificació prèvia, la seva intenció era oferir el producte “Skype empresarial” que permet als seus clients empresarials connectats a la xarxa d'Internet realitzar i rebre trucades des de i cap a la xarxa telefònica pública commutada des d'una ubicació fixa mitjançant l'ús de tecnologia IP.

Els dos serveis anteriors són serveis de comunicacions vocals interpersonals amb tecnologia de veu sobre IP, però amb característiques diferents. Per aquest motiu s'entén que Microsoft Ireland hauria d'haver presentat una comunicació prèvia d'inici d'activitat, de conformitat amb l'article 6.2 de la Llei General de Telecomunicacions (LGTel).

La incoació d'aquest procediment no prejutja el resultat final de la investigació. A partir de l'acord d'incoació s'inicia un període màxim d'un any per a la instrucció i resolució de l'expedient per part de la CNMC.

Noticias relacionadas

contador