ep satya nadella ceo microsoft
MICROSOFT - Archivo

Microsoft puja un 1% a Wall Street en superar els pronòstics del consens amb els seus resultats del tercer trimestre fiscal. La companyia fundada per Bill Gates i dirigida ara per Satya Nadella ha publicat un benefici per acció (BPA) de 1,40 dòlars, xifra que ha superat la previsió de 1,27 dòlars anticipada pels analistes. El benefici net ha pujat un 22%, fins a 10.800 milions de dòlars.

  • 406,32$
  • 1,82%

A més, els seus ingressos han pujat un 14,4%, fins a 35.020 milions de dòlars, per sobre dels 33.700 milions esperats pel mercat. La companyia acumula una pujada del 12% des de principis d'any, encara que no ha pogut superar el seu màxim històric de febrer, a 190,70 dòlars, abans de llançar un 'profit warning' per la crisi.

En qualsevol cas, el seu comportament borsari ha estat molt millor que la mitjana del mercat, pel fet que el seu negoci de serveis al núvol i la demanda dels seus productes per al teletreball tenen bones perspectives. La divisió Azure, especialitzada en 'cloud computing', és un dels jugadors més importants del mercat.

Azure continua sent el principal motor de creixement per a Microsoft, ja que ha presentat un augment trimestral dels seus ingressos del 59%, xifra que ha baixat des del 62% del trimestre anterior, però que continua sent molt elevada.

"Hem vist dos anys de transformació digital en dos mesos. Des del treball en equip i l'aprenentatge a distància, fins a les vendes i el servei al client, la infraestructura i la seguretat del núvol crític: estem treballant al costat dels clients cada dia per ajudar-los a adaptar-se i mantenir oberts els negocis en un món del tot remot", ha explicat Satya Nadella, director executiu de Microsoft.

"El nostre model comercial durador, cartera diversificada i tecnologia diferenciada ens posicionen bé per esdeveniments que s'apropen", ha afegit. Microsoft ha explicat que "durant el tercer trimestre de l'any fiscal 2020, la COVID-19 va tenir un impacte net mínim sobre els ingressos totals de la companyia".

No obstant això, ha reconegut que "aquestes últimes setmanes del trimestre, va haver-hi una desacceleració en les llicències, particularment a les petites i mitjanes empreses, i una reducció de la despesa en publicitat a LinkedIn".

A més, les cerques en la xarxa es van veure "afectades negativament per les reduccions de la despesa publicitària, particularment de les indústries més afectades per COVID-19". Finalment, ha assenyalat que "els efectes de la crisi actual poden no reflectir-se completament als resultats financers fins a períodes futurs".

Noticias relacionadas

contador