premier-cas-de-contamination-au-coronavirus-de-wuhan-depiste-aux-usa

Nova jornada de caigudes a les borses asiàtiques, molt pressionades per la crisi sanitària desencadenada a la Xina, on el brot de pneumònia vírica (coronavirus) s'ha cobrat ja més de 100 víctimes. Amb els parquets del gegant asiàtic tancats per les vacances de l'Any Nou Lunar, a l'igual que els de Hong Kong, els temors dels inversors han acarnissat el Kospi sud-coreà que ha cedit més d'un 3%.

A la resta de continent, el vermell s'ha imposat també a la borsa de Singapur, que es deixa més d'un 2,5%, a l'igual que a la resta de parquets del sud-est asiàtic, amb caigudes de més d'un 1% a Malàisia, entre altres llocs. Els parquets del Pacífic també perden més d'un 1% a Austràlia i Nova Zelanda, mentre que al Japó, el Nikkei (-0,5%) cau, però menys que dilluns, i el Topix es deixa un 0,7%.

"Els inversors estan descomptant el fet que l'economia xinesa es veurà afectada per un temps, en concret els viatges i el turisme rebran un cop a Àsia i en altres llocs, fins i tot a Austràlia, on el mercat xinès és el major mercat d'exportacions de turisme personal i d'educació", indica David de Garis, director i economista del National Australia Bank, en una nota per a clients.

Així, les accions de les companyies aèries de la regió són les que han patit un major impacte. Korean Air Lines de Corea de Sud s'ha desplomat més d'un 7%, mentre que l'australiana Qantas Airways ha caigut un 5,29%.

Pèrdues similars també s'han observat en altres llocs, amb Singapore Airlines de Singapur disminuint un 2,95% i Japan Airlines caient un 0,29%.

Noticias relacionadas

contador