coronaviruscb2

Les autoritats xineses han actualitzat les últimes dades relacionats amb el coronavirus. Segons aquestes, el virus ha acabat ja amb la vida de 106 persones mentre que 4.515 n'estan infectades.

Les autoritats també van dir que 60 persones han estat donades d'alta.

La majoria dels casos reportats es troben a la Xina continental, on les autoritats locals han posat en quarantena diverses ciutats importants i han cancel·lat els esdeveniments de l'Any Nou Lunar a Pequín i en altres llocs.

El Departament d'Estat dels EUA va elevar dilluns el seu avís de viatge per la Xina del Nivell 2 al Nivell 3 demanant als nord-americans que "reconsiderin el viatge a la Xina a causa de l'innovador coronavirus". Van assenyalar que algunes àrees tenen "risc afegit".

El president Donald Trump va abordar l'assumpte en un tuit dilluns, dient que els EUA estan "en molt estreta comunicació amb la Xina en relació amb el virus".

S'han confirmat múltiples casos de virus a Hong Kong, Macau, Taipei, Tailàndia, Vietnam, Corea de Sud, Singapur, Malàisia, Japó, Austràlia, França i els Estats Units. Pequín ha anunciat la primera víctima mortal a causa del virus.

Dilluns, les autoritats locals d'Alemanya van confirmar el primer cas de país. Nepal n'ha confirmat un cas. Cambodia va confirmar el seu primer cas també aquest dilluns, segons Reuters, citant el ministre de Salut, Mam Bunheng. Sri Lanka també va confirmar el seu primer cas dilluns, informa Reuters.

Diverses companyies, incloent-hi Walt Disney amb la seva Shangai Disney, han suspès les seves operacions fins a nou avís durant el normalment festiu Any Nou Lunar, d'una setmana de durada per evitar que el brot s'estengui. Starbucks i McDonald's també van tancar les botigues a la província de Hubei.

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties van confirmar diumenge un cinquè cas de coronavirus als Estats Units, un pacient del comtat de Maricopa, Arizona, que va viatjar recentment a Wuhan, Xina, l'epicentre del brot de la malaltia i on s'han registrat la majoria dels casos.

contador