ibex portada rojo caidas

La banca iniciava la setmana amb mal peu i les entitats financeres europees i espanyoles patien a l'inici de la sessió registrant pèrdues generalitzades al mig de les turbulències del sector i després de l'anunci de compra de Credit Suisse per part d'UBS. Tot i això, a mesura que va avançant la jornada es recuperen i reboten des dels mínims del dia.

A Espanya, Sabadell perd a prop d'un 0,3% i Unicaja, un 1%. Al costat contrari, BBVA lidera els guanys amb un 1,7%, seguit de CaixaBank (+1,65%). Santander puja un 0,86% i Bankinter al voltant d'un 0,6%. Entre els europeus, UniCredit i Intesa Sanpaolo avancen un 0,72% i un 1,69%; Société Générale i BNP Paribas es deixen un 1,7% i un 0,27%; i Deutsche Bank i Commerzbank cedeixen un 1,50% i un 1,46%, respectivament.

Els mercats comencen la primera sessió de la setmana processant l'operació impulsada pel Banc Nacional de Suïssa (BNS), en què la principal entitat creditícia del país, UBS, ha accedit a comprar Credit Suisse, banc que passava per una important crisi de confiança, per un import de 3.000 milions, import que comporta un sensible descompte amb relació a la capitalització amb què va tancar la sessió de vendes el banc adquirit.

"Les accions bancàries continuaran sent volàtils mentre els inversors sospesen la perspectiva de noves víctimes", consideren els analistes de Pantheon Macroeconomics. "Molts inversors tenen els nervis a flor de pell, per la qual cosa no esperem, almenys a curt termini, una reacció massa positiva", comenten a Link Securities.

Per la seva banda, els experts de Renta 4 pensen que “la volatilitat continuarà mentre persisteixin els dubtes sobre la situació de liquiditat i, en alguns casos, solvència de determinades entitats financeres.

"Tal com advertíem la setmana passada, considerem raonable certa presa de beneficis a la renda variable, especialment tenint en compte que esperem un deteriorament addicional en el cicle per l'impacte retardat d'unes condicions financeres més restrictives", afegeixen.

Per als analistes de Banc Sabadell, aquesta serà una setmana "de forta volatilitat marcada pels problemes de liquiditat als bancs regionals nord-americans i de Credit Suisse a Europa i les mesures de suport adoptades al llarg de la setmana amb la intenció de minimitzar-los".

Noticias relacionadas

contador