le logo de credit suisse devant une succursale a berne 20230316073713

L'augment de la incertesa sobre els bons d'alt risc emesos pels bancs ha esdevingut un nou focus de temor i incertesa per al mercat.

  • 0,82Fr.
  • 0,00%

Diumenge, l'Autoritat Suïssa Supervisora del Mercat Financer (Finma) va comunicar a Credit Suisse que "la ràtio de Capital Tier 1 Addicional de Credit Suisse (derivat de l'emissió de Notes de Capital Tier 1) per un muntant nominal agregat d'aproximadament 16.000 milions de francs suïssos es cancel·larà a zero".

El fet que aquests bons emesos per Credit Suisse hagin estat amortitzats a zero, en un mercat valorat a Europa en uns 258.000 milions d'euros, ha fet saltar les alarmes entre els inversors.

Michael Hewson, analista de CMC Markets, comenta que “els accionistes i alguns tenidors de bons de Credit Suisse han rebut un gran cop, i els bancs a Àsia s'han vist afectats per una preocupació similar sobre els seus valors de tinença de bons AT1”.

"La frase 'massa gran per fer fallida' realment em ve al cap aquí, i la feblesa d'aquest matí als mercats asiàtics serveix per reforçar les preocupacions sobre aquest tipus d'amortitzacions i qualsevol efecte indirecte a la resta del sector bancari", explica Hewson.

Des de Danske Bank, comenta que "com a part de la transacció, els bons AT1 en circulació de Credit Suisse s'amortitzen per complet, cosa que podria provocar un nerviosisme més gran en aquest segment del mercat".

contador