credit suisse bajista portada

Les accions de Credit Suisse es desplomen aquest dilluns (-57%), un dia després que es conegués que serà adquirida per 3.000 milions de francs suïssos per part d'UBS, que intenta recuperar-se (+0,8%). Per la seva banda, l'Índex Stoxx 600 Banks limita les pèrdues i cau un 0,23%.

  • 0,82Fr.
  • 0,00%
  • 25,65Fr.
  • 0,47%

Segons els termes de la transacció, que han estat explicats per UBS en un altre comunicat, els accionistes de Credit Suisse rebran 1 acció d'UBS per cada 22,48 accions de Credit Suisse que posseeixin, cosa que equival a 0,76 francs suïssos per acció, en una operació valorada en 3.000 milions de francs suïssos.

El preu suposa un important descompte sobre el preu de tancament de Credit Suisse de divendres passat (1,81 francs suïssos per títol). A més, UBS preveu que la transacció generi beneficis per acció per al 2027 i que el banc romangui capitalitzat molt per sobre del seu objectiu del 13%.

Segons els detalls oferts en un comunicat emès pel Banc Nacional Suís (SNB), “aquesta adquisició ha estat possible gràcies al suport del govern federal suís, l'Autoritat de Supervisió del Mercat Financer Suís (Finma) i l'BNS”. "Amb l'adquisició de Credit Suisse per part d'UBS s'ha trobat una solució per garantir l'estabilitat financera i protegir l'economia suïssa en aquesta situació excepcional", afegeix.

De fet, l'operació ha comptat amb el suport del Banc Central Europeu (BCE), la Reserva Federal dels EUA (Fed) i la Financial Conduct Authority (FCA) del Regne Unit.

"Acullo amb beneplàcit l'acció ràpida i les decisions preses per les autoritats suïsses", ha explicat la presidenta del BCE, Christine Lagarde. Per part seva, la Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, i el president la Fed, Jerome Powell, han acollit "amb beneplàcit els anuncis de les autoritats suïsses per recolzar l'estabilitat financera".

Noticias relacionadas

contador