coronaviruscb2
38.471,20
  • -761,60
  • -1,94%

El protagonisme a la borses asiàtiques l'acapara aquest dimecres el Hang Seng de Hong Kong, que torna a cotitzar després de les vacances de l'Any Nou Lunar i tanca amb caigudes de gairebé el 3%, per les creixents preocupacions del coronavirus xinès. Les accions de les empreses relacionades amb el sector turístic han estat les més perjudicades, enmig d'informacions que els EUA preveu tancar l'espai aeri amb la Xina.

Així, la China Eastern Airlines ha caigut un 4,22% i la China Southern Airlines, un 3,86%. Les accions d'assegurances també es van veure afectades, amb l'asseguradora de vida AIA disminuint-se un 1,51% i les accions de la China Life Insurance que cotitzen a Hong Kong deixant-se un 3,69%.

La Comissió de Salut de la Xina ha informat que els morts pel brot del nou coronavirus al país han ascendit aquest dimarts a 132, mentre que ja són un total de 5.974 els afectats a 31 províncies xineses.

Amb les borses de la Xina continental encara tancades per vacances, els mercats de valors d'altres regions han experimentat un tímid rebot, amb pujades del 0,7% el Nikkei i del 0,5% a l'ASX200 australià o del 0,3 % al Kospi sud-coreà que res ecupera una mica del declivi d'un 3% de dimarts.

Noticias relacionadas

contador