un-belizien-juge-en-chine-pour-des-accusations-d-ingerence-a-hong-kong

Sessió de fortes pèrdues a l'Àsia -especialment a l'Hang Seng, que ha tancat amb caigudes del 5%- després que la Xina hagi informat que està planejant introduir una llei de seguretat nacional a Hong Kong. Això reforçaria el control de Pekín sobre el territori, i probablement provocaria protestes.

L'any passat, les protestes pro-democràcia van ser freqüents a Hong Kong, i en ocasions van causar trastorns importants, de manera que els inversors estan preocupats per si la situació torna a esclatar. Els experts diuen que és probable que el president Trump hi intervingui si les autoritats xineses adopten una posició ferma amb Hong Kong.

Encara a la Xina, per la incertesa causada per l'emergència de la Covid-19, el Govern xinès no ha emès un objectiu de creixement per al 2020, cosa que també ha pesat sobre les accions a l'Extrem Orient. Darrerament havien augmentat les tensions entre els EUA i la XIna, però aquest divendres la Xina s'ha compromès a aplicar el seu acord comercial amb els EUA.

Les accions de la Xina continental van retrocedir, amb el compost de Xangai perdent més d'un 1% i el de Shenzhen un 2,22%.

Al Japó, el Nikkei 225 va tancar un 0,8% més baix, a 20.388,16 punts, i l'índex Topix també va acabar el dia de negociació reculant un 0,9%, a 1.477,80 punts. A Corea del Sud, el Kospi va caure un 1,41% i va tancar a 1.970,13 punts.

Les accions d'Austràlia també van tenir pèrdues, amb l'ASX 200 caient un 0,96% a 5.497 punts.

Noticias relacionadas

contador