donald trump china portada 11
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street registra guanys del 0,4% a la calor de l'"imminent" acord comercial entre Washington i Pequín per posar fi a la guerra comercial. Després de la petita pausa de dimarts, l'S&P 500 marca de nou màxims anuals als 2.880 punts i segueix apropant-se a màxims històrics (2.940 enters).

Dins del front empresarial, destaquen les caigudes de Caterpillar després d'una rebaixa de Deutsche Bank davant: "el col·lapse del creixement global". El banc alemany ha retallat el seu consell de 'comprar' a 'mantenir' i el seu preu objectiu des de 152 dòlars a 128.

De tornada a la guerra comercial, aquest matí es parla d'un acord "imminent" entre la Xina i els Estats Units. Financial Times (FT) afirma que els funcionaris nord-americans i xinesos que negocien aquest assumpte han resolt "la majoria de les qüestions pendents". No obstant això, encara estan negociant com implementar i fer complir aquest acord.

El representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, reprendran les negociacions a Washington amb el viceprimer ministre xinès, Liu He, a Washington, aquest mateix dimecres, poc després que les dues parts informessin sobre el progrés de les converses a Pequín la setmana passada.

"Estem arribant a l'última etapa", ha comentat Myron Brilliant, dirigent de la Cambra de Comerç dels EUA. "El 90% de l'acord està fet, però l'últim 10% és la part més complicada i requerirà concessions en tots dos bàndols", ha afegit. Segons FT, si l'acord no és aconseguit aquesta setmana, les negociacions s'estendran fins a finals de juny, quan el G-20 té previst reunir-se al Japó.

DADES ECONÒMIQUES

En matèria econòmica, la dada d'ocupació privada ADP ha mostrat la creació de 129.000 nous llocs de treball al sector privat nord-americà, enfront dels 170.000 treballs projectats pels analistes i els 197.000 registrats al mes anterior.

Es tracta, a més, de la pitjor dada des de setembre de 2017, encara que els experts de Pantheon Macroeconomics afirmen que pot estar condicionat per una climatologia més adversa del que és habitual. Per l'informe d'ocupació de març que es publicarà divendres als EUA, el consens espera la creació de 180.000 llocs de treball i una taxa d'atur que es mantindrà al 3,8%.

A més, a la Xina, el PMI serveis Caixin ha repuntat el març fins a 54,4 des de 51,1, per sobre de la dada esperada de 52,3. I els PMI del sector serveis a la zona euro i les principals economies europees també han superat els pronòstics, cos que ha estat benvingut pels inversors.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

El Dow Jones "comença la setmana molt forta superant els màxims anuals que presentava als 26.241 punts i confirma la formació d'un retrocés temporal (figura de continuació de tendència) a la mitjana de 200 sessions", segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Sembla immediat que acabem veient una continuació de les pujades fins als màxims històrics que va dibuixar el 2018 als 26.951 punts", afegeix aquest expert. El selectiu cotitza als 26.179 punts.

"El primer nivell de suport es troba als 25.208 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions. No observarem ni la més mínima complicació tècnica mentre cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,1%, fins als 62,49 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,26%, fins als 1,1237 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 2,51%, mentre el rendiment del bo a 2 anys puja fins al 2,32% i el del bo a tres mesos se situa al 2,44%.

Noticias relacionadas

contador