ep banderaeeuu
EUROPA PRESS

El sector privat dels EUA va crear 129.000 llocs de treball el març, segons l'informe ADP publicat aquest dimecres. Suposa una xifra molt per sota de la que havien previst els experts, les més baixes des de setembre de 2017. A més, la xifra és menor a l'augment registrat el febrer.

En concret, el mercat estimava que es creessin 184.000 nous llocs de treball en aquest sector, mentre que en el mes anterior la dada, que s'ha revisat a l'alça, va situar la generació d'ocupació en 197.000 treballs.

Les dades de l'informe d'ocupació d'ADP es publiquen abans de l'informe de nòmines no agrícoles més complet elaborat pel Departament de Treball dels EUA, i que es donarà a conèixer divendres que ve. Inclou tant l'ocupació pública com el privat.

Es pronostica que la taxa d'atur es mantindrà estable al 3,8% registrat el mes anterior.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics expliquen que, en general, "l'efecte dels números oficials febles en la lectura d'ADP s'observa en el mes posterior als esdeveniments climàtics severs: la setmana de l'enquesta de febrer va ser molt més freda que la de gener en relació amb les normes estacionals". A més, "hi ha una possibilitat que les nevades més grans a les habituals el març en comparació amb febrer, ajustada a les normes estacionals, afecti les nòmines de març, tot i les temperatures lleugerament més fredes del que és habitual"

Noticias relacionadas

contador