cbasia1 short11
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Els principals índexs del continent asiàtic acaben aquest dimecres amb avanços de l'1% de mitjana, després de les notícies positives que els EUA i la Xina han superat els esculls més importants de les seves converses i s'aproximen a la signatura d'un tractat comercial. Una nova publicació de bones dades del gegant asiàtic també ha insuflat optimisme entre els operadors.

El PMI de serveis de la segona potència mundial ha tocat un màxim de 14 mesos, segons Markit/Caixin. Aquest avanç se suma a les ferms dades del cap de setmana que van deixar forts auges als parquets asiàtics dilluns. A més, segons Financial Times, el representant de comerç dels EUA, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, reprendran les converses amb el viceprimer ministre xinès, Liu He, aquest dimecres, dies després que les dues parts informessin sobre els avenços en les converses que van tenir lloc a Pequín.

Si les converses resulten fructíferes, és possible que el president nord-americà Donald Trump es reuneixi amb el president xinès Xi Jinping per signar un acord formal. El diari també explica que els dos països han superat els esculls més importants i s'aproximen a un acord final que posarà fi a la seva guerra aranzelària.

Així, el Nikkei del Japó ha pujat un 0,97% i l'índex Hang Seng de Hong Kong ho ha fet un 1%. El compost de Xangai ha sumat un altre 1,23%, mentre que el de Shenzhen, de menor capitalització, ha afegit un 0,81%. El Kospi de Corea del Sud ha avançat un 1,20% i els índexs de referència a Taiwan (+0,13%) i Singapur (+0,92%) també han acabat en el verd. Al Pacífic, l'ASX200 australià va pujar un 0,6% després de la dada de vendes al detall, que han assolit un rècord de 15 mesos al febrer.

Noticias relacionadas

contador