ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street veu fortes caigudes aquest dimarts, que és 'el seu' inici de setmana després d'haver tancat el dilluns per la celebració del 'Labor Day'. Els principals índexs de la borsa de Nova York registren caigudes del 2% de mitjana, encara que mereix destacar el càstig al Nasdaq (cau més d'un 3%).

  • 39.807,37
  • -

Dins del Nasdaq, destaca la forta correcció de Tesla (-16%) després de quedar-se a les portes d'entrar aquest mes a formar part de l'S&P 500.

Els d'Elon Musk complien el principal requisit d'accés: estar recolzats per quatre trimestres de rendibilitat consecutius. El propi Ives donava per feta l'entrada de Tesla en aquest selectiu el mes de juliol passat, just després de conèixer-se que la companyia continuava guanyant diners.

Més enllà de Tesla, altres grans tecnològiques com les FAANG cotitzen també amb caigudes d'entre el 3% i el 4%. "Creiem que una correcció de més del 10% és possible", apunten els experts de Miller Tabak.

En el front geopolític, la Xina ha acusat als EUA de ser un 'pinxo' després de presumptament pressionar altres països perquè vetin les tecnològiques del gegant asiàtic.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa es tenyeixen de vermell per les renovades tensions pel Brexit. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en verd malgrat la revisió a la baixa del PIB del Japó.

Noticias relacionadas

contador