ep las instalaciones de constant climate -el producto que ofrece iag cargo para el manejo de
IBERIA

Jornada molt volàtil per a l'IBEX 35, que ha baixat un 1,12% fins als 8.225 punts. Tot això després de les fortíssimes pèrdues que va registrar Wall Street, amb caigudes superiors al 3% per al Nasdaq, a causa de la pujada en el rendiment dels bons nord-americans. A Àsia, el Nikkei s'ha desplomat un 4% i Wall Street cotitza mixt i amb molts nervis aquest divendres.

  • 10.633,90
  • 1,02%

Cal destacar que mentre el Nasdaq acumula una caiguda del 5% al febrer, l'IBEX s'ha revalorat un 6%, fet que li ha permès tancar en part el buit de valoració amb Wall Street.

Tot això durant una jornada que està protagonitzada un dia més pels resultats empresarials. IAG, matriu d'Iberia, ha perdut 6.900 milions d'euros el 2020 pel coronavirus.

I Amadeus, especialitzada en reserves aèries, ha perdut 505 milions d'euros el 2020 per l'impacte de la Covid. Ambdòs pugen a l'IBEX, ja que els inversors descompten que els seus negocis es recuperaran durant els propers mesos. Un altre valor que cotitza a l'alça els seus resultats és Cellnex, que ha millorat el seu EBITDA un 72%, fins als 1.182 milions.

A més, Grifols cau amb força malgrat guanyar 619 milions d'euros el 2020, mentre Sacyr baixa al Continu després de presentar un benefici anual de 36 milions d'euros.

Dijous, després del tancament de mercat, van presentar resultats diverses companyies destacades. ACS va guanyar 574 milions el 2020, un 40,3% menys, per l'impacte de la Covid a Abertis, la seva filial d'autopistes. I Ferrovial va perdre 410 milions per l'impacte de la crisi als aeroports. A més, OHL va registrar unes pèrdues de 151 milions d'euros durant 2020.

Una altra companyia molt afectada per la pandèmia ha estat l'hotelera Meliá, que va perdre 595 milions el 2020 per la gravetat de la crisi.

En positiu, Viscofan, immune a la pandèmia, va guanyar un 16% més l'any passat, fins als 122.500.000.

Per la seva banda, Colonial tan sols va guanyar 2 milions el 2020 per la caiguda en el valor dels seus actius. Un altre grup immobiliari, Merlin Properties, va guanyar 56 milions d'euros, un 90% menys, per l'impacte de la Covid.

A més, Bolsamanía publica que Telefónica no vendrà la seva xarxa de fibra a Espanya. "És un actiu estratègic", ha assenyalat el conseller delegat de la companyia, Ángel Vilá. Les seves accions han caigut un 3,49%% i han ficat pressió a la baixa en l'IBEX.

A l'agenda econòmica, l'IPC d'Espanya de febrer ha baixat cinc dècimes, fins al 0%, per l'abaratiment de l'electricitat i la confiança al consumidor als EUA, elaborada per la Universitat de Michigan, ha superat lleugerament la previsió, en situar-se als 76,8.

Sobre la pujada en el rendiment dels bons, Jeffrey Halley, analista d'OANDA, comenta que les paraules de Jerome Powell de dimarts i dimecres han tingut un efecte tranquil·litzador que ha durat "molt poc, menys de 24 hores". Els mercats segueixen centrats en el repunt de la inflació, cosa que està provocant forts moviments en el deute sobirà.

Per exemple, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys, que fa poc més d'un mes estava en negatiu per primera vegada en la seva història, ha repuntat en pocs dies fins al 0,51%.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,9%, fins als 66,24 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,48% i es canvia als 1,2117 dòlars; mentre el bitcoin cau un 5%, fins als 46.370 dòlars; i l'unça d'or cau un 0,8%, fins als 1.760 dòlars.

Noticias relacionadas

contador