ep billete de 2 dolares
MERCADO FINANCIERO - Archivo

El Banc del Canadà, el Banc d'Anglaterra, el Banc del Japó, el Banc Central Europeu, la Reserva Federal dels Estats Units i el Banc Nacional Suís han anunciat aquest diumenge “una acció coordinada per millorar la provisió de liquiditat a través dels arranjaments permanents de línies d'intercanvi de liquiditat en dòlars dels Estats Units".

L'anunci s'ha produït després que el govern suís hagi forçat UBS a comprar Credit Suisse per evitar la seva fallida, una operació que ha estat recolzada per la resta de bancs centrals.

"Per millorar l'efectivitat de les línies 'swap' i per proporcionar finançament en dòlars nord-americans, els bancs centrals que actualment ofereixen operacions en dòlars han acordat augmentar la freqüència de les operacions amb venciment a 7 dies setmanal diàriament. Aquestes operacions diàries començaran el dilluns 20 de març del 2023 i continuaran almenys fins a finals d'abril”.

"La xarxa de línies de canvi entre aquests bancs centrals és un conjunt de facilitats permanents disponibles i serveix com un important suport de liquiditat per alleujar les tensions als mercats mundials de finançament, ajudant així a mitigar els efectes d'aquestes tensions en l'oferta de crèdit a llars i empreses", han conclòs aquestes entitats en un comunicat conjunt.

Noticias relacionadas

contador