ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street registra una nova jornada de guanys després dels últims màxims històrics de l'S&P 500. El principal indicador mundial va tancar el primer trimestre amb un guany del 5,8% i aquest dijous passarà a la història en haver superat els 4.000 punts per primera vegada.

  • 38.239,66
  • -

Per part seva, el Dow Jones va acabar el trimestre amb un guany del 7,7%, mentre el Nasdaq tan sols va avançar un 2,7%, un gran senyal de la rotació d'actius de les mans fortes cap a les accions cícliques, més associades a la recuperació econòmica, en detriment de les accions de creixement, com la tecnologia.

La pregunta que es fan ara els inversors és si aquesta rotació d'actius continuarà durant els pròxims mesos o si el mercat ha descomptat ja tot el bo que podia descomptar, incloent-hi el pla d'infraestructures anunciat per Joe Biden i que està valorat en 2,3 bilions de dòlars.

"Els mercats són màquines perfectes de descomptar escenaris, i és possible que ja reflecteixin aquesta recuperació després de l'aguda recessió de l'any passat", assenyalen els analistes de Morgan Stanley.

La seva previsió de tancament per a l'S&P 500, situada als 3.900 punts i que suposa una caiguda del 3% des dels màxims històrics actuals, reforça les seves actuals estimacions d'"un pic en la taxa de creixement" a curt termini.

A l'escena econòmica, falten per publicar-se les dades d'activitat del sector manufacturer dels EUA el mes de març. Les dades setmanals d'atur han mostrat un repunt en les peticions inicials de desocupació fins a 719.000, per sobre de les 680.000 anticipades, després de conèixer aquest dimecres que el sector privat va crear 517.000 llocs de treball al març, segons la consultora ADP.

"El nivell de peticions continua sent elevat, però esperem que comencin a retrocedir-se a un ritme més ràpid a mesura que la recuperació cobri impuls. Esperem una millora significativa al mercat laboral durant el transcurs de 2021, amb un total de 7,5 milions de llocs de treball agregats i una taxa de desocupació al 4,3% al final d'any", assenyalen des de Capital Economics.

Recordem que Wall Street tancarà Divendres Sant, però l'Informe d'Ocupació de març està programat per publicar-se aquest dia. Els economistes esperen que l'economia creï 630.000 llocs de treball i que la taxa de desocupació caigui fins al 6% des del 6,2%.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics esperen bones dades al març i anticipen la creació de "més d'un milió d'ocupacions" l'abril, conforme vagi reobrint l'economia i es recuperi l'activitat turística, xifra que serà fins i tot "superior" als mesos "de maig i juny".

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,3%, fins als 60,57 dòlars, mentre els analistes esperen que l'OPEP+ mantingui les retallades a la producció de cru durant la reunió que celebra aquest dijous. A més, l'euro s'aprecia un 0,24% i es canvia a 1,1756 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys baixa fins a l'1,69%.

Noticias relacionadas

contador