ep bandera de eeuu
TWITTER - Archivo

Els ocupadors privats estatunidencs van impulsar la contractació al març. En concret, les nòmines privades van augmentar en 517.000 llocs de treball el mes passat, segons mostra l'Informe Nacional d'Ús de la consultora privada ADP, publicat aquest dimecres. Les dades de febrer es van revisar a l'alça per mostrar 176.000 ocupacions agregades en lloc dels 117.000 reportats inicialment. Els analistes anticipaven 550.000 ocupacions al març, però encara així es tracta d'una xifra que indica fortalesa al mercat laboral nord-americà.

L'augment de la contractació al mes passat s'alinea amb una millora recent en les condicions del mercat laboral a mesura que cada vegada més estatunidenques es van vacunar contra la Covid-19, la qual cosa va empènyer l'economia cap a una reobertura més àmplia, que s'espera que desencadeni una forta onada de demanda reprimida durant els pròxims mesos.

El nombre d'estatunidencs que presenten noves sol·licituds de desocupació ha caigut al nivell més baix des de l'inici de la pandèmia, al març de 2020. Un informe del dimarts va mostrar que la mesura de l'ocupació a la llar es va recuperar més al març després de tres consecutius disminucions mensuals.

L'acceleració en el ritme de les vacunes i l'enorme paquet d'ajudes per a la pandèmia de la Casa Blanca estan apuntalant el mercat laboral i l'economia en general. Però l'augment de noves infeccions podria arruïnar la festa. El president del banc de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, va dir dimarts que "un milió d'ocupacions al mes podria convertir-se en l'estàndard durant l'estiu".

Els analistes de Pantheon Macroeconomics destaquen l'"acceleració" en la creació d'ocupació respecte al febrer, encara que es mostren "lleugerament decebuts", perquè fins i tot esperaven una xifra major, pròxima a 700.000.

Recordem que Wall Street tancarà Divendres Sant, però l'Informe d'Ocupació de març està programat per publicar-se aquest dia. Els economistes esperen que l'economia creï 630.000 llocs de treball i que la taxa de desocupació caigui fins al 6% des del 6,2%.

Des de Pantheon anticipen que l'economia nord-americana crearà "més d'un milió d'ocupacions" a l'abril conforma vagi reobrint l'economia i es recuperi l'activitat turística, xifra que serà fins i tot "superior" durant els mesos "de maig i juny".

Noticias relacionadas

contador