bourse-un-homme-portant-un-masque-passe-devant-un-tableau-electronique-montrant-des-graphiques-de-recents-mouvements-de-l-indice-nikkei

Notables pujades a Àsia aquest dimarts, després que hagi transcendit que les exportacions xineses de març van caure menys del que s'esperava. El Japó i Corea del Sud encapçalen les alces a les borses continentals.

Al Japó, el Nikkei 225 va pujar un 2,79% mentre que l'índex Topix va guanyar 1,71%. Les accions del conglomerat japonès Softbank Group es van recuperar d'una caiguda anterior de més del 3%, ja que la seva última cotització va ser un 4,14% més alta. La firma va anunciar el dilluns que esperava que el seu Vision Fund registrés una pèrdua d'1,8 bilions de iens japonesos (16.730 milions de dòlars) l'any fiscal 2019, citant un "entorn de mercat en deterioració".

A Corea del Sud el Kospi també va avançar un 2,04%, així com l'ASX200 australià, que també ha registrat guanys de l'1% després de la festivitat de pasqua.

Les accions de la Xina continental també han acabat en positiu, amb el compost de Xanghai avançant un 0,68% i el compost de Shenzhen un 1,121%. L'índex Hang Seng d'Hong Kong va avançar 0,65%.

La Xina va informar que les seves exportacions i importacions denominades en dòlars van disminuir des de fa un any al març, però van ser millors del que els economistes esperaven. Les exportacions de la Xina van caure un 6,6% al març respecte a l'any anterior, mentre que les importacions van caure un 0,9% en el mateix mes, segons van mostrar les dades de l'Administració General de Duanes el dimarts.

Els economistes enquestats per Reuters esperaven que les exportacions de la Xina caiguessin un 14% al març respecte a l'any anterior, però sembla que les importacions haurien perdut només un 9,5% durant el mateix període. El superàvit comercial del país al març va ser de 19.900 milions, en comparació amb els 18.550 milions que els economistes enquestats per Reuters esperaven.

Noticias relacionadas

contador