Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Alces a l'Àsia aquest dilluns, amb el Nikkei enfilant-se prop d'un 3% després de l'anunci del Banc del Japó (BoJ) de flexibilitzar la seva política monetària. L'entitat ha seguit els passos de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i ha ampliat el programa d'estímuls amb compres de bons sense límits de quantitat o de temps.

Les accions japoneses van liderar els guanys entre els principals mercats de la regió: el Nikkei 225 va pujar 2,71%, tancant a 19.783.22 punts, ja que les accions del fabricant de robots Fanuc es van disparar 11,95% després de la publicació dels resultats financers de l'any que va acabar al març de 2020. L'índex Topix també va créixer, un 1,83%, i va acabar el dia de negociació a 1.447,25 punts.

El Consell de Política Monetària del Banc del Japó (BoJ) ha decidit incrementar la potència de foc de les seves mesures d'alleujament quantitatiu i qualitatiu en vista de l'impacte "cada cop més sever" de la pandèmia de Covid-19 sobre l'economia, de manera que retirarà el límit màxim de compres de deute sobirà, a més d'augmentar substancialment les compres de deute corporatiu, segons ha anunciat la institució, que ha revisat a la baixa les seves projeccions macroeconòmiques.

D'aquesta manera, al final de la seva reunió de política monetària, que ha durat un sol dia, en comptes dels dos habituals, el BoJ ha anunciat que comprarà "tota la quantitat necessària de bons governamentals del Japó sense establir un límit superior amb la finalitat que els tipus d'interès del deute a deu anys romanguin entorn de zero".

El Banc del Japó també va mantenir l'objectiu de taxa d'interès de política a curt termini al -0,1%, així com una promesa de mantenir els rendiments dels bons del govern japonès a 10 anys al voltant del 0%.

A d'altres llocs, les accions de la Xina continental van pujar durant el dia, amb el compost de Xangai creixent un 0,25%, fins a uns 2.815,49 punts, mentre que el compost de Shenzhen va tancar fraccionalment més alt, a aproximadament 1.738,05. L'índex Hang Seng d'Hong Kong també va pujar al voltant d'un 1,9%, a partir de la seva última hora de negociació.

Segons l'Oficina d'Estadístiques del país, els moviments al continent es van deure a una publicació de dades prèvia, que va mostrar que els guanys industrials a la Xina s'havien desplomat un 34,9%. Les dades econòmiques de la Xina, molt afectades pel coronavirus, han estat analitzades de prop cercant signes de recuperació, a mesura que el país va tornar a la producció després d'un període de tancament prolongat a l'inici de l'any.

A Corea del Sud, el Kospi va guanyar un 1,79% tancant a 1.922,77 punts. L'ASX 200 d'Austràlia també va pujar un 1,5%, i va finalitzar el dia de negociació a 5.321,40.

En general, l'índex MSCI Àsia ex-Japó va créixer un 1,81%.

Noticias relacionadas

contador