ep petroleo
EUROPA PRESS - Archivo

Caigudes generalitzades aquest dilluns en les borses asiàtiques, després que l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+) van arribar a un acord sobre una retallada rècord en la producció de petroli. Els preus del cru es disparen un 4% després de ratificar-se que l'organització deixarà de produir 9,7 milions de barrils per dia, la major reducció de la història.

Al Japó, el Nikkei 225 va caure un 2,01% ja que les accions de FamilyMart es van deixar un 6,24% mentre que l'índex Topix va caure un 1,5454%. El Kospi de Corea del Sud també va disminuir un 1,11% ja que les accions del fabricant de xips SK Hynix van sofrir pèrdues d'al voltant del 3%.

Les accions de la Xina continental van disminuir a la tarda, amb el compost de Xangai perdent un 0,33%, mentre que el compost de Shenzhen va caure un 0,556%.

Aquests moviments es produeixen al mateix temps que el cru West Texas dels EUA puja un 4%, fins a 23,66 dòlars, mentre que el cru Brent, referència internacional, avança un altre 4%, fins a 32,6 dòlars per barril. A principis de la sessió, el West Texas ha arribat a disparar-se un 8%, però també s'ha negociat en territori negatiu en un context de gran volatilitat.

Noticias relacionadas

contador