• L'euro segueix rebotant contra el dòlar i cotitza a prop dels 1,18 dòlars
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
17.541,54
  • 222,99
  • 1,29%

Wall Street registra guanys moderats després que el Nasdaq hagi marcat el seu tercer rècord històric consecutiu als 7.657 punts. No obstant això, el selectiu tecnològic s'ha girat a la baixa i cotitza amb pèrdues molt moderades, mentre el Dow Jones, més apagat durant les últimes jornades, n’ha pres el relleu i avança un 0,4%. L'S&P 500, per la seva banda, repunta suaument un 0,1%.

Al Dow Jones, els valors més alcistes són el fabricant d'avions Boeing (+1,7%), el banc JP Morgan (+1,5%) i la petroliera Exxon Mobil (+0,8%). Per la seva banda, les empreses menys rendibles són General Electric (-0,5%), Travelers (-0,4%) i Apple (-0,3%).

Un altre valor protagonista és Tesla Motors, que es revalora un 5% després de celebrar la seva Junta d'Accionistes, durant la qual Elon Musk ha reforçat el seu poder al capdavant del fabricant de cotxes elèctrics.

A més, els inversors centren la seva atenció en la propera cimera política del G-7 que se celebrarà a Canadà. Un tema que es tractarà durant la trobada serà el de les relacions comercials, a causa de les polítiques proteccionistes de l'Administració Trump.

En aquest sentit, el saldo negatiu de la balança comercial dels EUA s'ha reduït a l'abril fins als 46.200 milions de dòlars des dels anteriors 47.200 milions de dòlars, una xifra que s'ha situat per sota dels 49.000 milions de dòlars negatius anticipats.

A més, aquest dimecres s'ha publicat la productivitat laboral del primer trimestre, que ha avançat un 0,4%, per sota del 0,6% esperat. Per la seva banda, els costos laborals del mateix període han repuntat un 2,9%, lleugerament per sobre del 2,8% pronosticat.

En matèria de política monetària, Paula Sampedro, analista de Link Securities, comenta que "és molt possible que els inversors estiguin ja començant a mirar cap a la setmana que ve, durant la qual tant la Reserva Federal (Fed) nord-americana com el BCE es reuneixen".

Sampedro afegeix que "davant la fortalesa de les últimes dades econòmiques, les probabilitats que la Fed apugi tipus el proper 13 de juny han augmentat substancialment" fins al 94%, "mentre que la probabilitat que hi hagi 4 pujades en el conjunt de 2018 ja arriba al 34%".

Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza amb caigudes moderades, després que els inventaris setmanals de cru hagin pujat en 2 milions de barrils, enfront de la caiguda esperada d'1,8 milions. En el cas del cru Brent, baixa un 0,1%, fins als 75,30 dòlars. I el West Texas cedeix un 10,5% fins als 65,42 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro s'enforteix en el seu canvi contra el dòlar. La divisa comunitària s'aprecia un 0,44% i ja es canvia per 1,1772 dòlars. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, comenta que l'euro pot seguir rebotant fins a nivells dels 1,19/1,1950 dòlars.

Noticias relacionadas

contador