• És contrari que Musk sigui el president i alhora el conseller delegat
ep elon musk presidenteconsejero delegadotesla
TESLA

Norges Bank Investment Management (NBIM), el banc que gestiona el fons sobirà noruec, ha dut a terme una iniciativa per la qual està intentant arrabassar la presidència de Tesla a Elon Musk. Com a conseqüència, les accions de la companyia van pujar ahir un 1,5% a Wall Street, mentre aquest dimecres puja un 5%.

  • 539,60$
  • 16,53%

Norges Bank, que posseeix l’1,4% del accionariat de Tesla, és contrari al fet que Musk sigui el president i alhora el conseller delegat de la marca automobilística nord-americana. No obstant això, la proposta ha estat rebutjada durant una votació en la junta general d'accionistes de la companyia, que s'ha celebrat a Mountain View (Estats Units).

Així mateix, el fons noruec també va votar en contra de la reelecció d'Antonio Gracias com a membre de la junta directiva, tot i que va recolzar la de James Murdoch i la del propi germà d'Elon Musk, Kimbal.

Norges, que a finals de 2017 tenia una participació en Tesla del 0,48%, per un valor de 252.500.000 de dòlars (214.400.000 d'euros al canvi actual), segons dades pròpies del fons, també va votar al març en contra del paquet de retribució proposat per Musk, valorat per Tesla en 2.600 milions de dòlars (2.208 milions d'euros).

5.000 UNITATS DEL MODEL 3

D'altra banda, Musk va assegurar, durant la cita anual de la companyia, que serà "bastant probable" que Tesla aconsegueixi el seu objectiu d'acoblar 5.000 unitats del Model 3 per setmana per a finals de juny. "Aquest és el mes més insuportable que he tingut, però crec que ho estem aconseguint", ha apuntat.

El passat mes d'abril, Tesla va suspendre temporalment l'activitat a la línia de muntatge del Model 3 a la seva planta nord-americana de Fremont, a Califòrnia, amb l'objectiu de millorar-ne l'automatització i que no es produïssin colls d'ampolla.

A més, al segon mes de l'any, ja va parar la fabricació del vehicle durant quatre dies sota la mateixa finalitat. Després de les aturades, la companyia nord-americana va assolir que la producció arribés a les 2.270 unitats a la setmana.

Noticias relacionadas

contador